Euroopa saunamaraton Otepääl Sajad saunalised lidusid saunade vahet

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Laupäeval peeti Otepääl Euroopa saunamaratoni, mille start anti keskpäeval talvepealinna keskväljakul. Nagu spordivõistlustele kohane, said kogunenud pealtvaatajad saunamaratoonlastele ka kaasa elada ning neid teele saata.

Saunatama läks 154 võistkonda kokku ligi 800 osalejaga. Peale eestlaste asusid võistlustulle saunalised ka Soomest, Lätist, Leedust, Norrast, Ameerika Ühendriikidest, Jaapanist, Suurbritanniast, Katarist, Šveitsist, Itaaliast, Hollandist, Saksamaalt ja Türgist.

Sel aastal ootas saunalisi enda juurde 18 sauna Otepääl ja talvepealinna ümbruses Kassiratta, Nõuni ja Sihva külas, Pukas ja Sangastes. Samuti Tõrvas, Kanepi vallas Pikajärve külas ja Elva vallas Kirepi külas.

Käia sai ovaal-, toru-, haagis-, kile-, õle-, leili- ja autosaunas. Samuti oli väljas minispaa ratastel. Käia sai ka kümblustünnis ning nii jääaugus kui ka jäävannis.

Saunade juures jagus tegevust igale huvilisele. Näiteks Pühajärve lähedal Kossumeeste haagissuvila sauna juures sai mängida korvpalli ning laulda karaoket. Nõunis püsti pandud Big Band Sauna ees sai kuulda aga ehedat muusikat pillimeeste esituses.

Euroopa saunamaraton on lustlik orienteerumismäng saunade vahel, kus tuli läbida etteantud ajal võimalikult palju kaardile märgitud saunakohti. Võistkond pidi olema neljaliikmeline, vajalik oli seejuures auto ja autojuhi olemasolu. Finišisse tuli jõuda hiljemalt kella kuueks õhtul.

Tänavuse omalaadse jõuproovi peaauhind oli kümblustünn Lemmik Mees OÜ-lt, mis loositi välja 30 kiirema võistkonna seast. Lisaks jagati sellelgi aastal osalejatele välja eriauhindu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles