Valga põhikool pälvis taas KiVa kõrgtaseme märgise

LEPM
Copy
Valga põhikool pälvis teist korda KiVa kõrgtaseme märgise.
Valga põhikool pälvis teist korda KiVa kõrgtaseme märgise. Foto: Erakogu

Neljapäeval väisasid Valga põhikooli SA Kiusamisvaba Kool tegevjuht Ingi Mihkelsoo ja sihtasutusepoolne kooli mentor Jane Alas, kes andsid Valga põhikooli meeskonnale üle KiVa kõrgtaseme märgise.

Kohtumisele oli kutsutud ka valla esindajana haridusspetsialist Tiina Lall. Valga põhikoolile on see juba teine kord vastu võtta KiVa kõrgtaseme märgis. Programmi kõrgtasemel rakendamise kvaliteedimärgis on väljastatud koolile KiVa programmi rakendamise eest selle loojate ettenähtud viisil ning täiendavate tegevuste eest koolis, vähendamaks kiusamist.

Valga põhikooli KiVa tiimi juht Kristi Lee andis ülevaate KiVa programmi rakendamisest ja selle mõjust koolis. Selgus, et KiVa tiim teeb ettenähtud programmile lisaks veel palju erinevaid kiusamist ennetavaid üritusi. Õpilaste lemmiküritus on KiVa tantsuvahetund «Tants liidab – Just Dance!». Kolmandat aastat järjest on välja antud oma kooli KiVa kalendrit, mis on kokku pandud õpilaste joonistatud plakatitest.

Pärast esitlust võttis sõna KiVa tegevjuht Ingi Mihkelsoo, kes õnnitles koolijuhti ja KiVa tiimi kõrgtaseme puhul. Ta tunnustas kooli personali tehtud töö eest. «Valga põhikool on KiVa programmi rakendamisel süsteemne. Väga palju tehakse lisaks nii õpilaste kui õpetajate suunal: koolitused, kogemusgrupid kooliastmeti. Samuti kooli enda loodud KiVa traditsioonilised ettevõtmised: kalender, tantsuvahetunnid, KiVa integreerimine ülekooliliste sündmuste juurde ja muu säärane,» sõnas Mihkelsoo.

«Valga põhikool on üks eesrindlikumaid KiVa rakendajaid Eestis. See kinnitab, et suuri tegusid saab teha ka pealinnast kaugel. Koolis töötavad erakordselt suure pealehakkamisega ja avatud meelega õpetajad ja koolijuht – suure südamega inimesed annavad endast kõik, et kujundada laste tervet minapilti ning toetada õpilastevahelisi hoolivaid ja turvalisi suhteid,» lisa Mihkelsoo.

Koolijuht Hannely Luik-Stogov tänas tunnustuse eest. «Ma tunnen uhkust ja olen tänulik, et meie koolis on teotahtelised, suure südamega ja väga töökad inimesed. Juhina on minu ülesanne luua tingimused, et entusiastlikud õpetajad saaksid tegutseda. KiVa meeskonna liikmed toimetavad vabatahtlikkuse alusel ning ajavad asja, mille pärast valutavad südant,» lausus direktor.

Koolijuhi sõnul sünnivad suurepärased tulemused just siis, kui meeskond ja õpetajad saavad tegutseda endale meelepärase teemaga, kui neile on antud tegutsemiseks vabad käed ja see tegevus on toetatud ja süsteemne.

KiVa tiimi juht Kristi Lee tõi välja, et see kõrge tunnustus on meeskonnatöö tulemus. «Klassijuhatajad annavad tublisti KiVa tunde, KiVa vestides korrapidajaõpetajad toetavad, märkavad, sekkuvad. Õpilased märkavad ja annavad teada, kui keegi vajab abi. Lapsevanemad on üha rohkem ja julgemalt hakanud pöörduma KiVa tiimi poole. Koolijuht on kriitilistel hetkedel alati toeks ja muidugi meil on super KiVa tiim, iga juhi unistuste tiim, kes tõesti teevad kiusuennetustööd kogu südamega. Sellest õppeaastast on meil ka KiVa arendusmeeskond, kes samuti on väga abivalmid ja asjalikud, nemad aitavad organiseerida erinevaid kiusuennetusüritusi meie koolis. Mind on heade inimestega õnnistatud,» lausus Lee.

KiVa tiimi kuuluvad klassiõpetaja Virve Sinisalu, loodusainete õpetaja Tiivi Rüütel, väikeklasside õpetajad Maarja Appo ja Maarika Tikk, kes on ühtlasi ka KiVa arendusmeeskonna juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles