Juriidiline nüanss tõmbas Tõrva hariduse arengukavale pidurit (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann (esiplaanil) lausus, et haridusvaldkonna arengukava tühistama ei hakata. Abivallavanem Helen Elias (tagaplaanil) kohtub sobiva lahenduse leidmiseks ka koolide hoolekogudega.
Tõrva vallavanem Maido Ruusmann (esiplaanil) lausus, et haridusvaldkonna arengukava tühistama ei hakata. Abivallavanem Helen Elias (tagaplaanil) kohtub sobiva lahenduse leidmiseks ka koolide hoolekogudega. Foto: Tiit Loim

Tõrva opositsioonipoliitikud soovisid tühistada mullu sügisel vastu võetud valla haridus- ja noortevaldkonna arengukava, kuna üks selle punkt oli vastuolus seadusega ja sellest tulenev plaanimuutus nende hinnangul piisava kooskõlastuseta. Vallavõim astus lahenduse leidmiseks taas koolide hoolekogudega arutellu.

Algse arengukava järgi pidi põhiharidus vallas järgmisest õppeaastast koonduma Tõrva gümnaasiumi juhtimise alla. Riidajasse, Alale ja Hummulisse oleks jäänud vaid lasteaiarühmad ja 1.–3. klass ehk esimene kooliaste. Ala põhikooli õpilaskodu ja Ritsu lasteaia-algkooli kooliosa oli aga kavas järgmisel aastal sulgeda.

Osa ettepanekuid võeti arvesse

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles