GALERII, VIDEO ⟩ Veok purustas hoone

Copy

Teisipäeva hommikul juhtus liiklusõnnetus Valgamaal Tõrva vallas.

Häirekeskus sai teate juhtunust kella 6.38 ajal.

Läti numbrimärkidega Scania veok oli Loodi-Helme maanteel Pori külas teelt välja sõitnud ning tee kõrval asuvat kuuri ramminud. Kõrvalhoone purunes, ükski inimene õnneks viga ei saanud.

Veoauto oli liikunud Helme poolt ning selle juht kaotas Pori külas masina üle kontrolli. Valearvestuse tulemusena rammis lauakoormaga täislastis veok esmalt maja ees olevat puud, niitis maha metallpostidega aia ning peatus alles pärast puukuuri rammimist. Eramus viibinud perekond ärkas üles maja vappumise ja valju müra peale. Pereisa Rolando sõnul oli esimene kartus, et keegi on majja sisse põrutanud, sest varem on see juba ühe korra juhtunud. Ärevust lisas seegi, et vahetult enne õnnetust oli laps kooliteele asunud ja esialgu ei saanud vanemad temaga kontakti. Õnneks oli lapsega kõik korras ja ta oli sihtkohta jõudnud.

Elumaja hoovis avanes pererahva jaoks šokeeriv vaatepilt: vigastatud veok, minema pühitud piirdeaed ning lagunenud puukuur. "Kui poleks seda puud maja ees, siis see reka oleks meile majja sisse sõitnud ja ei taha mõeldagi, mis kõik oleks võinud juhtuda," juhtis pereisa Rolando tähelepanu olulisele detailile. 

Päeval kella 14 ajal oli veoauto veel õnnetuspaigas ning selle haagis blokeeris osaliselt sõiduteed. Kuna veoauto kütusepaak oli viga saanud, siis valgus teadmata hulk diislit maapinnale.

Õnnetuse kahjude hüvitamisküsimustega tegeleb edasi kindlustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles