Valgamaa mees sai hõbedase teenetemärgi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rando Undrus on kaasa löönud ka Otepää valla juhtimises, olles olnud volikogu aseesimeeski.
 
Rando Undrus on kaasa löönud ka Otepää valla juhtimises, olles olnud volikogu aseesimeeski.  Foto: Maarius Suviste /

Maaeluminister Urmas Kruuse ja kantsler Marko Gorban andsid maaeluministeeriumis toimunud Eesti Vabariigi 105. aastapäevale pühendatud aktusel põllumajanduse, maaelu ja toidutootmise edendajatele üle kolm kuldset ja 15 hõbedast ministeeriumi teenetemärki.

Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest ministeeriumi valitsemisala valdkonna arendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse tulemusrikka koostöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, valitsemisala valitsusasutuses, hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Üks hõbedastest teenetemärkidest tuli ka Valgamaale. Selle sai põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti (PRIA) nõunik Rando Undrus Otepää vallast.

Undrus on andnud PRIA-s suure panuse toetuste jagamise menetlusse ning riskidel põhineva kontrollisüsteemi ülesehitamisse ja arendusse. Tema kaasabil loodud lahendus vähendab halduskoormust ning toetab õiguskuulekaid kliente, mis on aidanud säästa juba 43 miljonit eurot Euroopa Liidu raha.

Tema eestvedamisel on välja töötatud ka pettuste ennetamise ja avastamise süsteem, mis on toonud toetuste menetlemisse täiesti uue ja enneolematu vaate; sellega on viimase viie aasta jooksul tuvastatud juba 8,8 miljoni euro eest pettusi. Lisaks on Undrus väga toetav kolleeg ja meeskonnaliige, keda kolleegid usaldavad ja kellega koostöös leitakse alati probleemidele lahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles