Koolides valmivad sumorobotid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sumorobotite töötuba Valga gümnaasiumis
Sumorobotite töötuba Valga gümnaasiumis Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga ja Otepää gümnaasiumis võib sellel nädalal näha robotiteatrit. Koolid on Eesti-Läti projekti «ESTLAT ICT DCNet» pilootkoolid. Projekti koordinaatori, Tartu Ülikooli doktorant Heilo Altini andmeil käiakse projekti käigus nii Eesti kui Läti koolides.

Valga gümnaasiumi infojuht Pille Olesk lisas, et hõlmatud just piiriäärsed maakonnad. Samuti osalevad projektis Tartu Ülikool ja Riia Tehnikaülikool.

Projekti Valga gümnaasimi poolne koordineerija on robootika ja mehhatroonika õpetaja Toomas Duvin.

Teisipäeval, 13. märtsil nägid gümnaasiumiastme õpilased ja põhikooli lõpuklass Oleski sõnul MTÜ Robootika robotiteatrit. Kavas on ka töötoad õpiastele, kes õpivad valikainena robootikat ja mehhatroonikat.

Kolmapäeval, 14. märtsil viiakse läbi sumorobotite valmistamise töötuba. Seal tutvustavad Läti esindajad oma robootika platvormi, mis hõlmab sumorobotit ja joonejälgimise robotit. Seegi töötuba on mõelnud valikaine valinud õpilastele. Juhendajad olid Lätimaalt ja õpilaste töökeel inglise keel.

15. märtsil viiakse Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuhi Monika Otrokova sõnul robootikaseminar läbi aga Otepää gümnaasiumis

Esmalt saavad Otepää gümnaasiumi õpilased vaadata robotiteatrit. Seejärel saavad nad osaleda töötoas. «Töötubades õpetame õpilasi roboteid ehitama ja tegema jootmistöid,» selgitas Heilo Altin.

Reedel, 16. märtsil pidi Otepää gümnaasiumis algselt aset leidma töötuba, kus Riia Tehnikaülikooli töötajad pidid panema koos õpilastega kokku sumorobotit. 14. märtsil aga selgus, et gümnaasiumil jääb roboti ehitamine esialgu ära, kunakahjuks ei saa lätlased tehnikat kohale tuua.

Üritus lükkub Monika Otrokova kinnitusel uude veerandisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles