Liikumissarja teine etapp viib osalejad Peipsi järvele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kolkja Kelk meelitab Sibulateele.
Kolkja Kelk meelitab Sibulateele. Foto: Ahto Sooaru

Liikumisaasta on toonud Tartumaale sarja «Tartumaa liigub 2023», mille käigus on kaheksas omavalitsuses võimalik nautida kaheksat liikumisviisi.

Teine etapp toob 5. märtsil osalejad Peipsi­ääre valda, kus valla ja Sibulatee võrgustiku eestvõttel leiab aset tõukekelguvõistlus Kolkja Kelk koos Talveprääznikuga Peipsil.

Kolkja Kelk on traditsiooniline üritus väikeses Kolkja külas Sibulateel. Tõukekelgud on siinsele rahvale olnud asendamatud talvised abimehed külatänavatel liikumiseks. Esimene tõukekelguvõistlus viidi siin läbi 2010. aastal Peipsimaa külastuskeskuse eestvõttel.

Kelgusõiduvõistlusega on ühendatud Talveprääznik. «Talveprääznik tähendab, et Peipsi jääle sätivad end üles ka kohaliku toidu pakkujad. Koos rahvatantsijatega Alatskivi naisrühmast Kassikangas, Ranna rahvamaja naisrühmast Laine ning segarahvatantsurühmast Torbikud saab tantsu keerutada. Kohal on Peipsimaa maskott Kala Rääbu,» selgitas võistluste üks korraldajatest, Sibulatee võrgustiku eestvedaja Liis Lainemäe.

Ühisstardiga tõukekelguvõistlusel võetakse mõõtu eri vanuseklassides. Teatevõistlusele saavad end kirja panna neljaliikmelised meeskonnad ning tiimi võib kokku panna nii perekonnast, sõpruskonnast kui ka kolleegidest. Võistlema oodatakse eelkõige neid, kes soovivad nautida pühapäeva, kuid ka neidki, kellele on oluline sportlik saavutus. Registreeruda saab Sibulatee kodulehel.

Võistlusklasside paremaid tunnustatakse, igaüks saab kaela Kolkja Kelgu medali. Korraldajatel on õigus välja anda ka eriauhindu näiteks toreda kostüümi või ägeda meeskonnatunde eest.

Kui peaks juhtuma, et Peipsi jää 5. märtsiks enam piisavalt ei kanna, toimub tõukekelguvõistluse asemel Kolkja küla matk ning Talveprääznik kolib Kolkja kooli staadionile.

Sarja «Tartumaa liigub» kaheksa etapi järel selgub selgub Tartumaa kõige aktiivsem omavalitsus: igal etapil loetakse kokku eri piirkondade osalejad ning jagatakse seejärel osalejate arv piirkonna rahvaarvuga. Kõigile, kes osalevad kaheksast etapist vähemalt kuuel, on tagatud auhinnad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles