Vargad himustasid juustu, vorsti, šokolaadi ja kohvi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juust on üks nendest kaubaartiklitest, mida sagedasti poest varastada üritatakse.
Juust on üks nendest kaubaartiklitest, mida sagedasti poest varastada üritatakse. Foto: Kristjan Teedema

Eelmise aasta kuritegevuse ülevaatest selgub, et varavastased kuriteod moodustasid suurima osa ehk 46 protsenti kuritegudest. Kokku registreeriti neid kolm protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Kui 2020. aastani registreeriti varavastaseid kuritegusid järjest vähem, siis nüüd on nende arv taas suurenenud eeskätt varguste tõttu. «Vargused on varavastaste kuritegude seas domineerinud läbi aastate. Nendele järgnevad kelmused ja arvutikelmused ning omastamised,» ütles justiitsministeeriumi analüüsitalituse nõunik Andri Ahven.

Aastaga suurenes ennekõike kauplustes toime pandud varguste arv, mida registreeriti 23 protsenti enam kui aasta varem. Eeskätt varastati esmatarbekaupu nagu juust, vorst, šokolaad ja kohv, aga ka kosmeetikat ning alkoholi. Eelmisel aastal pandi poodides toime enam kui pool kõigist vargustest.

Varavastaste kuritegude arv kasvas mullu ka Valga- ja Põlvamaal. Kui aasta varem registreeriti neid Valgamaal 175, siis mullu 224. Tegu on ka viie viimase aasta kõrgeima näitajaga maakonnas. Põlvamaal tõusis varavastaste kuritegude hulk aga 54-lt 82-le. Seevastu Võrumaal langes sedalaadi õigusrikkumiste hulk tunamulluselt 188-lt 159 peale.

Eestis kokku registreeriti mullu 11 820 varavastast kuritegu, aasta varem oli neid 11 505.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles