VALIMISED ⟩ Inara Luigas: kui kaob inimeste usaldus riigi vastu, on kõik kadunud

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Võib-olla meie silmad seda ei näe, aga tulevikus pöördub maailm tagasi puhta looduse juurde ja see toob ka inimesi tagasi maale, usub Inara Luigas.
Võib-olla meie silmad seda ei näe, aga tulevikus pöördub maailm tagasi puhta looduse juurde ja see toob ka inimesi tagasi maale, usub Inara Luigas. Foto: Arved Breidaks

Koroonaaeg, hinnatõusud ja sõda on muutnud inimesed kartlikuks suure maailma ees ning raputanud kindlustunnet. Riigi jõuline sekkumine inimeste ellu on usaldust veelgi kahandanud, ütleb Mikitamäel kohvikut pidav Inara Luigas, kes sotsiaaldemokraatide nimekirjas riigikokku kandideerib.

2019. aasta kevadel ütlesite siinsamas Mikitamäel oma kohvikus mulle intervjuus: «Tagasi riigikokku ma enam ei lähe.» Punkt. Mis juhtus?

(Naerab.) Punktist vajus vist koma välja. Olin kümme aastat [Mikitamäe] vallavanem – inimesed väsisid ära ja ma ise väsisin ära, lõin poliitikale ukse kinni ja läksin ära Soome. Mu eriala on veterinaaria ja mul läks väga hästi, kuni tuli telefonikõne, et tule riigikokku. Andsin riigikogus jupp aega endast parima ja tulin siis Mikitamäele tagasi, et nüüd on kõik, riigikokku tagasi ei lähe, punkt. Aga midagi teha ei ole: tuleb Ivari Padar ja kõneleb, et Inara, tule kandideeri, on vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles