Teoks saab Eesti esimene tantsuolümpia

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Oma võimeid näitavad eri tantsustiilide viljelejad.
Oma võimeid näitavad eri tantsustiilide viljelejad. Foto: Taavi Nagel/Tantsuolümpia

Elva spordihoones algab esmaspäeval Eesti esimene tantsuolümpia. Tegemist on seni suurima üle-eestilise tantsuvõistlusega, mis kestab terve nädala ja millel osaleb üle 1700 tantsija.

«Selline võistlus, kus kohtuvad pea kõik enimlevinud tantsustiilid tangost kõhutantsu ja akrobaatikani, on harukordne mujalgi maailmas,» avas ürituse tausta peakorraldaja ja tantsuõpetaja Andre Laine, kes tuntust kogunud Põlva Meie Stuudio ja Võru tantsukeskuse juhina.

Esimesed etteasted jõuavad publikuni esmaspäeva hommikul pärast avašõud. «Formaadis üritasime matkida kõigile tuttavaid olümpiamänge, mistõttu on uhkel ava- ja lõputseremoonial oluline roll,» ütles Laine.

Ürituse tehnilise meeskonna juhi Jaagup Vana sõnul näidatakse sarnaselt olümpiamängudele ka telepilti ja seda tehakse keskkonnas Elisa Stage. Samuti filmitakse iga etteaste üles, et tantsijatele ja nende lähedastele jääks üritusest hea mälestus. Pealtvaatajatele on võistluse jälgimiseks tribüün ning laval toimuvas aitab orienteeruda konferansjee Lota Vana.

Tantsuolümpia eesmärk on anda tantsu armastavatele inimestele võimalus oma võimeid ja oskusi näidata, tunnustada tublisid tantsijaid ning anda neile uut inspiratsiooni. Kohal on professionaalne žürii ja võitjaid premeeritakse auhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles