Metsatöötajad taunivad raiemahu vähendamist

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Riigimetsa raiemaht on metsa- ja puidutööstusele oluline toormeallikas, mida erametsadel raske asendada.
Riigimetsa raiemaht on metsa- ja puidutööstusele oluline toormeallikas, mida erametsadel raske asendada. Foto: Sille Annuk

Eesti metsatöötajate ametiühing on seisukohal, et keskkonnaminister Madis Kallase otsus vähendada järsult juba sellel aastal raiemahte riigimetsas on kahetsusväärne.

«Oleme korduvalt juhtinud tähelepanu, et raiemahtude vähendamine seab ohtu töökohad Kesk- ja Lõuna-Eestis. Kurb on kuulda, et keskkonnaminister Madis Kallas ning majandus- ja taristuminister Riina Sikkut nimetavad seda demagoogiaks,» ütles ametiühingu juhatuse liige Rein Rosenberg. «Töötajate poolt vaadates on tegemist igati reaalse olukorraga, mida on ministeeriumi hoonest ehk raske mõista. Ent metsa- ja puidutööstus on just tõmbekeskustest väljaspool üks olulisemaid tööandjaid.»

Rosenbergi sõnul on just riigimetsa raiemaht sektorile oluline toormeallikas, mida erametsadel on raske asendada.

«Esiteks on riigimetsa puit oluliselt kvaliteetsem. Need metsad on olnud hästi majandatud juba enne esimese Eesti Vabariigi aega ning see tagab, et sealt pärit kasepuit sobib vineeritööstusesse, männipuit nii mööbli- kui ka ehitusdetailide tootmiseks – need on olulised tööd andvad sektorid,» ütles Rosenberg.

«Teiseks tagab riigimetsa ühtlane raiemaht, et tooraine on kodumaisele tööstusele kättesaadav ka siis, kui erametsaomanik majanduslikel põhjustel metsa ei raiu. See annab tööstustele kindlustunde ning võimaldab alles hoida tootmismahte ja töökohti,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles