Muuseumijuhi lapselapsest sai krahvinna

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mälestushetked rukkikrahvi haual. Paremalt esimene Valga muuseumi direktor Neeme Punder, tema kõrval «krahvinna Annabella».
Mälestushetked rukkikrahvi haual. Paremalt esimene Valga muuseumi direktor Neeme Punder, tema kõrval «krahvinna Annabella». Foto: Vahur Kukk/Eesti Rukki Selts

Sangaste kalmistul mälestati Sangaste rukkikrahvi Friedrich Georg Magnus Bergi, kelle sünnist möödus 178 aastat.

Valga muuseumi juhataja Neeme Punderi, Otepää vallavalitsuse liikme Elmo Sauli, Eesti rukki seltsi juhataja Vahur Kuke ning Sangaste kalmistuvahi ja koduloouurija Anneli Puksovi kõrval lisas üritusele pidulikku hõngu noor krahvinna Annabella.

Nagu täpsustas Vahur Kukk, polnud tegu siiski krahv Bergi siniverelise sugulasega. Valga muuseumi direktori Neeme Punderi pojatütar Annabella oli end riietanud krahv Bergi ajastule vastavasse kleiti, mille ta ise õmbles, ja etendas aadlineiu rolli. Ka rukkikrahvi lapselapselaps krahvinna Sylvia Alexa von Berg võttis Kuke kinnitusel selle idee rõõmuga omaks.

Mälestuspalve luges EELK Püha Martini Rannu koguduse diakon Robert Bunder.

Elmo Saul märkis, et krahvi tegude hea mõju ulatub ka meieni. «Berg on Sangaste juveel ja väärikuse sümbol, mis ühendab nüüd ka Otepää valla inimesi. Tema eeskujul on vallas tähtsal kohal uuendusmeelsus, töökus, innukus aga ka naer ja nali.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles