Ametnikud leidsid Valga valla päikeseparkidest registreerimata töötajaid

LEPM
Copy
Päikesepark. Foto on illustreeriv.
Päikesepark. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

22. veebruaril kontrollisid migratsiooniametnikud Valga valla päikeseparke, selgitamaks välja, kas nende töötajad viibivad ja töötavad Eestis seaduslikult. Selgus, et hulk töötajaid oli registrisse kandmata.

Kontrolliti seitset juriidilist ja 24 füüsilist isikut ning tuvastati, et ühel objektil töötas kaheksa inimest, kelle töötamine ei olnud maksu- ja tolliameti töötamise registrisse kantud. Info nendest inimestest edastati maksuameti kolleegidele. Lisaks avastasid migratsiooniametnikud 11 töötajat, kel puudus nõuetekohane lühiajalise töötamise registreering Eestis töötamiseks. Neile rikkujatele määrati kõigile 100-eurone rahatrahv. Muuhulgas avastasid ametnikud, et nende 11 inimese töötamine oli lisaks sisse kandmata ka maksu- ja tolliameti registrisse, see info edastati kolleegidele.

Nädalavahetusel tõkestati Kagu piiripunktides riiki sisenemine viiel Venemaa kodanikul, keda peetakse ohuks avalikule korrale ja Eesti julgeolekule. Neile väljastati sisenemiskeeld ning nad saadeti tagasi Venemaale.

24. veebruaril kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis Leedu numbrimärkidega Volvo veokit ning avastasid, et juhil puudub sõidumeerikus juhikaart. Juhile määrati kiirmenetluses 200-eurone rahatrahv, peale mida lubati juhil ühes masinaga Venemaale suunduda.

25. veebruaril kontrolliti Luhamaa piiripunktis Eestist lahkumisel Venemaa kodanikku, kes olid viibinud Schengeni territooriumil neli päeva seadusliku aluseta ning veetnud neist ühe Eestis. Mehele määrati rikkumise eest 300-eurone rahatrahv ning koostati ettekirjutus Eestist lahkumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles