Valehäire ⟩ Väidetav jälitamine Tõrvas osutus arusaamatuseks (1)

Jaanika Elias
, reporter
Copy
Politseiauto, foto on illustratiivne.
Politseiauto, foto on illustratiivne. Foto: Taavi Sepp

Lõuna-Eesti Postimees kirjutas täna väidetavast Tõrva jälitajast, kes hakkas üheksa-aastasele tüdrukule järele jooksma. Nüüdseks on selgunud, et tegemist oli valehäirega. 

Üks Tõrva lapsevanem sai 23. veebruaril suure ehmatuse osaliseks, kui tema koolist tulnud tütar rääkis temaga koduteel aset leidnud hirmutavast juhtumist.

«Tütar kõndis koolist koju mööda Veski tänavat, jõudis peaaegu Veski sillani, kui seal peatus väike must auto. Autost väljus tumedates riietes pikka kasvu mees ja hakkas mu tütrele järele jooksma. Tütar jooksis eest ära. Õnneks mees lõpetas varsti tagaajamise, suundus autosse ning sõitis Kaarlimäe poole,» sõnas lapsevanem Lõuna-Eesti Postimehele eile. 

Politsei uuris asja täpsemalt ja teisipäeva hommikul selgus, et tegemist oli õnneks siiski valehäirega. «Politsei sai teada, et see oli meie Tõrva takso, kes sõitis minu tütrest mööda ja peatus Veski silla juures. Ta peatus sellepärast, et tee peal maas oli ilukilp, mida ta tahtis sealt ära võtta, aga samal ajal tuli mööda kõnniteed minu tütar ja nägi meest tema poole jooksvat. Mu tütar arvas, et see mees jookseb talle järele ja selle pärast oli laps ka šokis,» lausus lapsevanem.

Tõrva piirkonnapolitseinik Merike Soomaa ütles, et juhtumi üksikasju uurisid piirkonnapolitseinikud, kes asjaolude selgitamiseks vestlesid nii lapse, tema vanema kui teistegi linnakodanikega. Üle vaadati ka linna turvakaamera salvestised.

«Salvestiste läbitöötamisel õnnestus politseinikel tuvastada nii kirjeldatud tume väiksem sõiduk kui ka selle juht. Ilmnes, et tegu on teenindava transpordiga, kus viibis tol momendil lisaks juhile ka kaasa reisinud klient,» rääkis Soomaa. «Politsei vestles nende mõlemaga ning asjaolude selgitamise käigus selgus, et sõiduk peatus tol päeval Veski silla lähistel selleks, et teelt üles võtta seal olnud sõiduki ilukilp. Peale seda juht naasis oma masinasse ning sõiduk jätkas oma teekonda. Mees enda sõnul peale maas vedelenud ilukilbi teeservas last ei märganudki.»

Ta täpsustas, et info, nagu oleks keegi halbade kavatsustega inimene Tõrva linnas võõrast last taga ajama asunud, ei leidnud seega õnneks kinnitust. «Tegemist oli ilmselgelt eksitusega ja kõikide osapooltega on politsei omalt poolt praeguseks suheldud ning andnud ka tagasisidet toimunu osas.»

Soomaa sõnul on kiiduväärt asjaolu, et end ohustatuna tundunud laps julges sellest kodus kohe rääkida ja juhtunust anti teada politseile. «Me saime kiirelt välja selgitada juhtunu tegelikud asjaolud ning kummutada tunde, et Tõrvas ei ole turvaline. Teisalt palume tungivalt alati veenduda postitatava info õigsuses, sest väärinfo või ebaõigete faktide avaldamine õõnestab kogukonna turvalisust ning röövib rahu,» märkis Soomaa.

Ta lisas, et igal juhul on ainuõige võimalikust süüteost esimesel võimalusel häirekeskuse numbril 112 teada anda ja operatiivne tegutsemine politsei kätte usaldada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles