KIRI: Osulas peeti Eesti vabariigi 105. sünnipäeva auks tagahoovipidu

, Osula külaseltsi juhatuse liige
Copy
Ansambel Agulipoisid
Ansambel Agulipoisid Foto: Isebell Helimets

Eesti vabariigi 105. aastapäeva tähistati Osulas tagahoovipeoga, mis oli inspireeritud Oskar Lutsu samanimelisest jutustusest.

Peomeeleolu oli lustlik, kohale oli tulnud kaleidoskoopiliselt kirev seltskond tagahoovi rahvast. Esindatud oli mitu põlvkonda pidulisi, noorim napilt kolmekuune Gregor ja vanim daam parimais aastais, 81-aastane Malle. Rahvast täis saal näitas, et tegu oli tõelise kogukonnaüritusega, mis haaras kaasa suure osa Pühajõe piirkonna rahvast.

Osula külaseltsi eestvedamisel on Eesti vabariigi sünnipäevapidusid peetud alates 2018. aastast, kui Sõmerpalu vallast oli saanud Võru vald. Viie aasta jooksul, mil Osula külaseltsi juhatus on pidusid korraldanud, oleme püüdnud leida peole märgilise stiili, elustada ajaloos seda aega, mil kuulutati välja Eesti iseseisvus, sõlmiti Tartu rahuleping, peeti pidusid kõrgseltskonnas või lihtrahva hulgas.

Kõige raskem ongi leida ideed, mis kannaks. Teostus on puhas rõõm, sest tänu Sulbi külateatri kaasalöömisele saavad ka kõige hullumeelsemad ettevõtmised täide viidud.

Tänavust peoõhtut aitasid sisustada Lasva meeskoor, rahvatantsurühm Marid, naisansambel Helin, Sulbi külateater ja seltskonnatantsurühm Vilistlased.

Oleme tänulikud koostööpartneritele Osula koolile ja Võru vallale.Eriline kummardus meie pereliikmetele, kes kõik olid peo ettevalmistamisel tööle rakendatud, ning muidugi ansamblile Agulipoisid ajastutruu tantsumuusika eest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles