Setomaa vald jagas kamaluga au- ning tänukirju

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rahvakultuuri edendaja Ingrit Kala pälvis valla aukirja.
Rahvakultuuri edendaja Ingrit Kala pälvis valla aukirja. Foto: Arvo Meeks

Setomaa vald tunnustas vabariigi aastapäeva puhul oma teenetemedaliga Guuri Piholaant pikaaegse ja tänuväärse töö ning panuse eest Obinitsa-Meremäe piirkonna arengusse.

Valla aukirja sai raamatu «Seto rahvarõivad» koostamise ja väljaandmise eest Ingrit Kala. Nüüdisaegse ja hästitoimiva iseteenindusega põllumajandustoodangu müügipunkti loomise eest pälvisid aukirja Galina ja Velmo Liivago. Samuti tunnustati sellega Kaja Tullust, kes on andnud panuse mitmesugustes Setomaaga seotud ettevõtmistes.

Seto kultuuri edendajad

Valla tänukirja saajate hulgas oli palju seto kultuuri edendajaid. Meremäe pensionäride seltsingu naisansambel Meribel sai selle aastatepikkuse aktiivse kultuurialase tegevuse eest, Marje Linnus aga Seto rahvarõivaste ja talukultuuri tutvustamise eest Värska talumuuseumis. Seto tantsukultuuri esindamise eest üritustel üle Eesti sai tänu osaliseks Piret Torm-Kriis.

Helen Külvik pälvis tänukirja Setomaa tutvustamise eest giidina, Jalmar Vabarna aga Treski muusika- ja inspiratsioonifestivali algatamise ning Jane Vabarna seto kultuuri tutvustamise eest.

Veel olid tänukirja saajate hulgas rahvatantsurühma Lustiline juhendaja ja uusloomingulise repertuaari looja Janeka Leetma, seto keele hoidja ja arendaja Aira Tarros, 29. Seto kuningriigipäeva korraldamisele kaasa aidanud Luhamaa külaselts ning Rikka Ivvani pillilaagri eestvedajad Sigre Andreson ja Ain Raal.

Eraldi äramärkimist väärisid käsitöömeistrid Sirje Pakler, Õie Sarv, Tatjana Smorodina ja Kairi Orav, kes kõik seisnud hea selle eest, et kodukandi käsitöötraditsioon elus püsiks ja edasi kanduks.

Ei jäänud tänuta ka ettevõtjad. Vardo ja Rity-Marleen Vallit tunnustati ettevõtluse mitmekesistamise eest Meremäe piirkonnas, Mait Jõgelat ja Teet Zimmermanni ettevõtluse edendamise eest Värska kandis, Meelike Kruusamäed aga järjepideva tegevuse eest ettevõtlusvaldkonnas Seto-maal. Raili Mõttus sai tänu osaliseks Lüübnitsa sibula- ja kalalaada korraldamise ning eestvedamise eest.

Tänukirju jagus ka raamatukogutöötajatele. Pühendunud töö eest tänati Triin Kuusemetsa Mikitamäe ning Linda Allast Saatse raamatukogust.

Tublid õpilased ja õpetajad

Tunnustust jagus koolidessegi. Värska gümnaasiumi ja Setomaa valla eduka esindamise eest võistlustel ja konkurssidel, aktiivse tegevuse eest noorsootöös ning heade õpitulemuste eest sai tänukirja Siim Alve. Tema koolivenna Andrus Silla puhul, kes on samuti hea õppur ning noorsootööaktivist, tõsteti aga esile Setomaa valla esindamist rahvusvahelises õpilasprojektis.

Õpetajatest said pühendunud töö eest tunnustuse Heino Toomemägi Meremäe koolist, Illar Kallari Mikitamäe koolist ja Liivi Vako Värska gümnaasiumist.

Väga heade tulemuste eest spordis tänas vald Karmel Jaagot, Daisy Kudre-Schnyderit, Olle Ilmar Jaamat ja Mattis Jaamat.

Alar Allas sai tunnustuse tänuväärse koostöö eest Ukraina sõjapõgenikega tegelemisel, Anna Stepanenkova aga põgenikest õpilaste toetamise eest Mikitamäe koolis.

Tubli töö eest Setomaa vallavalitsuses said tänukirja Ulvi Oper ja Anneli Jänesmägi.

Piret Kase pälvis tänukirja külaelu arendamise eest Mikitamäel, Jorgen Oras aktiivse tegutsemise eest noorsootöö valdkonnas Mikitamäel, Evelin Urm hea kujundusalase koostöö eest Setomaa valla organisatsioonidega ning Jüri Lepik julge ja kiire reageerimise eest Obinitsa naabrivalve piirkonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles