Eesti koondis tuli Valmierast võiduga

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga klubis Maret-Sport treeniv Kristella Tiri oli parim kuulitõukes.
Valga klubis Maret-Sport treeniv Kristella Tiri oli parim kuulitõukes. Foto: Guntis Berzins/Eesti Kergejõustikuliit

Lätis Valmieras korraldatud U18 vanuseklassi Balti võistkondlikud meistrivõistlused kergejõustikus võitis 185 punktiga Eesti koondis. Teise koha sai 174 punktiga Läti ning kolmas oli 152 punktiga Leedu.

Eesti esindus võitis meistritiitli üheksal alal. Nendest ühe tõi kodumaale Valga spordiklubi Maret-Sport esindaja Kristella Tiri, kes oli tulemusega 14.22 parim tüdrukute kuulitõukes. Treener Anneli Tauli sõnutsi on see ühtlasi neiu isiklik rekord. Seda, et et tegu on kiiresti areneva sportlasega, näitab tõsiasi, et tema eelmine isiklik tippmark 14.13 pärines vaid paari kuu tagusest ajast.

«Eestis on Kristella teistest omavanustest parimatel päevadel umbes meetri jagu tugevam. Lätis aga on tal paar tugevat konkurenti, nii oli tema võit ilus üllatus,» tõdes Taul. «Kristella tegi juba hooaja algul 14 meetri kanti tulemusi. Vahepeal oli tal aga teatav mõõn ja seda suurem on rõõm, et ta olulisel võistlusel oma võimed nii hästi realiseerida suutis.»

Teine medal tuli Valgamaale 1500 meetri jooksus. Selle võitis Tõrva spordiklubi Viraaž esindaja Bianka Uhtjärv. Aeg 4:55,05 andis talle teise koha. Maret-Spordi esindaja Annabel Kaas tuli ajaga 5:10,75 viiendaks. Ka tema tulemusega on treener Taul ülirahul. «Annabel parandas oma isiklikku rekordit kaheksa sekundiga, mis on tubli saavutus.»

Hea tulemuse tegi lõunaeestlastest ka Võru klubi Lõunalõvi esindaja Kristen Robin Mast, kes tuli kõrgushüppes tulemusega 1.88 neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles