Algas enammakstud tulumaksu tagastamine

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maksu- ja tolliameti avalike teenuste valdkonna peaspetsialist Tatjana Klettenberg soovitab tulude deklareerimisel kasutada e-MTA võimalust.
Maksu- ja tolliameti avalike teenuste valdkonna peaspetsialist Tatjana Klettenberg soovitab tulude deklareerimisel kasutada e-MTA võimalust. Foto: Mihkel Maripuu

Maksu- ja tolliamet (MTA) alustas enammakstud tulumaksu tagastamist neile, kes on oma tuludeklaratsiooni esitanud elektroonselt ja kelle deklaratsioon ei vaja kontrolli. Paberil esitatud tuludeklaratsioonide alusel algab tagastamine 17. märtsil.

Enammakstud tulumaksu tagastab MTA hiljemalt 2. oktoobriks. Tagastamise kiirus ei sõltu deklaratsioonide esitamise järjekorrast.

MTA avalike teenuste valdkonna peaspetsialist Tatjana Klettenberg palus seejuures varuda kannatust. «Teeme igal tööpäeval mitukümmend tuhat kannet ja keegi maksutagastusest ilma ei jää,» sõnas ta.

Kokku oli esmaspäevase seisuga esitatud 550 000 tuludeklaratsiooni. Nende alusel kuulub tagastamisele 171 miljonit eurot enammakstud tulumaksu ja juurde tuleb deklaratsioonide esitajatel maksta 21 miljonit eurot.

Kuna mõneski teenindusbüroos, eelkõige Tallinnas, on järjekorrad, soovitatakse jätkuvalt tuludeklaratsiooni esitamiseks büroosse mitte tulla ja kasutada e-MTAd. Kui büroosse tulek on siiski vajalik, võiks selle lükata veel mõne nädala võrra edasi. «Kiiret ei ole, tuludeklaratsioone saab esitada mai alguseni,» ütles Klettenberg.

Peaspetsialist palub inimestel aidata oma eakamaid lähedasi või välismaalasest kolleege, et nad saaksid deklaratsiooni esitada MTA iseteeninduskeskkonnas. «Samuti on e-MTAs võimalik täita maksuresidentsuse määramise avaldus, mille pärast on paljud kliendid tänavu otsustanud meie kontorisse kohapeale tulla,» lisas ta.

Küsimuste korral tuleks esmalt otsida infot MTA kodulehelt, pöörduda ameti poole e-kirjaga või helistada infotelefonil 880 0811.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles