Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Populaarseim tegevusvaldkond, millele toetus määrati, on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus.
Populaarseim tegevusvaldkond, millele toetus määrati, on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus. Foto: Mailiis Ollino

Võrumaal saab toetust tosin noortalunikku

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) määras põllumajandusliku tegevusega alustava noore ettevõtja toetuse 95 noortalunikule, kokku saavad nad ligemale 5,7 miljonit eurot.

Populaarseim tegevusvaldkond, millele toetus määrati, on teravilja-, kaunvilja- ja õlitaimeseemnete kasvatus, kus toetati 31 ettevõtjat.

Maakonniti on enim toetusesaajaid Tartumaal (13). Järgnesid Võru- ja Pärnumaa (vastavalt 12 ja 10). Põlvamaalt toetatakse seitset ja Valgamaal kaht ettevõtjat.

Toetuse esimese osa (kuni 75%) maksab PRIA välja 30 tööpäeva jooksul pärast taotluse rahuldamise otsust. Teine osa makstakse kolme kuu jooksul alates äriplaanis kavandatud kogu tegevuse elluviimisest ja nõuetekohaste dokumentide esitamisest. LEPM

Setomaa esindus külastas Alūksnet

Setomaa valla delegatsioon külastas Alūksne omavalitsust. Käidi Alūksne kultuurikeskuses, maakonna muuseumis ja raudteejaamas. Tutvuti Pededze kultuurimaja tegemistega ja arutati tulevikuplaane.

Alūksne on Setomaale lähim Läti omavalitsus ning selle Pededze piirkonnal on palju ühist Setomaaga. Pededze on suures osas venekeelne ja õigeusklik piirkond. Eesti Vabariigi algusaegadel kuulus Pededze Petseri maakonda.

Kahe omavalitsuse vahel on hakanud kujunema hea koostöö turismi vallas ja piiriüleste projektide planeerimisel. Lepiti kokku senisest tihedama kultuurikoostöö ja kogemuste vahetamise suhtes valla toimimise teemadel. LEPM

Uusvadasse on kavas teha kerksuskeskus

Päästeameti projektikonkursile, mille eesmärk on parandada elanike ohuteadlikkust ja võimet hädaolukorras toime tulla, esitati 96 taotlust kogusummas 173 045,56 eurot. Konkursi eelarve oli 41 000 eurot ja komisjon valis välja 23 toetusesaajat.

«Suurem osa taotlustest olid väga sisukad. MTÜd olid kogukonna vajadused läbi mõelnud. Taotlejate arv oli üle ootuste suur, mis näitab, kui oluliseks peavad kogukonnad iseseisvat toimetulekut kriiside ajal,» ütles päästeameti ennetustöö osakonna nõunik Pilleriin Kurg.

Valdavalt taotleti toetust, et soetada generaator või tagada eluks vajalikud teenused kriisiolukorras.

Võrumaalt sai toetust Setomaa vallas tegutsev MTÜ Uusvada, millele anti 1575 eurot Uusvada kerksuskeskuse loomiseks. Sees on hoone, mille toimimine on tagatud lokaalsete süsteemide kaudu ja mis ei sõltu näiteks välisest elektrivõrgust ega soojatorustikust. Hoones saab anda abi, nõu ja infot, varjuda ning sinna on võimalik ajutiselt ümber asuda hädaolukorras ja ähvardava ohu korral.

Põlvamaalt sai 2000 eurot SA Maarja Küla, mis selle eest soetab ja võtab kasutusele käsipumba. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles