Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Teiste seas pälvis tunnustuse Ruusa põhikooli õpetaja Valve Peebu.
Teiste seas pälvis tunnustuse Ruusa põhikooli õpetaja Valve Peebu. Foto: Arvo Meeks

Tublimad õpilased ja õpetajad kohtusid Vilustes

Räpina valla haridusasutuste silmapaistvamad õpilased ja õpetajad said kokku Viluste põhikoolis, kus neid tunnustasid vallavolikogu esimees Peeter Sibul ja vallavanem Enel Liin.

Mehikoorma põhikoolist pälvisid tunnustuse õpilane Hiie Lee Posti ja õpetaja Anne Konsap, Ruusa põhikoolist õpilased Olga Kiseljova ja Renar Preeden ja õpetaja Valve Peebu, Viluste põhikoolist õpilased Lemme Salf, Maritte Arianne Plaado, Aleksander Maask, Lenna Raudsaar ning Marti Ziukman ja õpetaja Krista Salf.

Räpina ühisgümnaasiumist said sellise au osaliseks õpilased Oliver Hans Kaljuvee, Ander Konsap, Dimitri Krot, Richard Liin, Cordelia Liiv, Hardi Mathiesen, Mirtel Must, Marleen Möller, Marvin Poltan, Meryl Talv, Merlin Tolmusk ja Jakob Täht ning õpetajad Tiia Aasmaa ja Evi Tamm.

Räpina lasteaiast Vikerkaar pälvisid tunnustuse õpetajad Kairi Bergmann ja Külliki Kajasalu, Veriora lasteaiast Õnneseen õpetaja abi Maarika Alvela.

Räpina muusikakooli õppuritest tõsteti esile Lemme Salfi ja Katariina Nagelit ning õpetajatest Priit Sonni, Räpina spordikoolist õpilasi Andreas-Sten Paabot ja Laura Heeringut ning treener Kurmet Karsnat. LEPM

Esitlusel näeb ka Põlva rahvarõivaid

Pühapäeval lõpetab Eesti Rahva Muuseumi rahvarõivaste valmistajate kooli üheksas lend. Kaheaastase koolitustsükli läbis 13 inimest, kõigil valmis lõpetamiseks oma rahvarõivakomplekt.

Kooli lõpuaktusel jõuavadki vaatajate ette rõivakomplektid kogu Eestist. Neid kommenteerib esitlusel etnoloog Reet Piiri. Teiste seas näeb Põlva naise rõivakomplekti, mille on lõputööna valmistanud Jana Hindrikson. LEPM

Kahjustused osutusid arvatust ulatuslikumaks

Põlva vallavalitsus korraldas koos MTÜ Põlvamaa Metsaühistuga enampakkumise Intsikurmu parkmetsa üraskikahjustusega kuuskede raieõiguse müügiks mahus 350 tihumeetrit. Enampakkumise võitis AS Lemeks Põlva. Raie käigus aga selgus, et kahjustused on märksa suuremad. Keskkonnaamet andis loa raiuda parkmetsas kõik üraskikahjustusega kuused.

Nii võõrandatakse Lemeks Põlvale kinnistutel Metsa 7, Metsa 9, Metsa 11 ja Metsa 15 kuni 950 tihumeetrit üraskikahjustusega kuusepuitu hinnaga 15,74 eurot tihumeeter. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles