Teeolud muutuvad keeruliseks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tuisk muudab teeolud raskeks.
Tuisk muudab teeolud raskeks. Foto: Elmo Riig

Laupäeva hommikuks jõuab merelt Eesti kohale varakevadine maru, mis muudab liiklusolud keeruliseks. Transpordiamet soovitab võimalusel liiklemist vältida.

Keskkonnaagentuuri hoiatuse kohaselt on laupäeva öö hakul tugevnemas Lääne-Eestis loodetuul sisemaal puhanguti 15, rannikul 25, saarte rannikul vastu merd kuni 30 m/s. Oodata on lumesadu, lörtsi ja tuiskab.

Ka laupäeva hommikul on olud keerulised: tuul pöördub kõikjal loodesse ja põhja ning ulatub puhanguti 15 m/s, Lääne-Eesti saartel ja rannikul kuni 25 m/s. Lumesadu ja tuisk jätkuvad ka päeval.

Lõuna-Eesti maakondadest puudutab raju teadaolevalt Valgamaad, mille kohta on ilmateenistus andnud ka esimese taseme hoiatuse. Selle kohaselt pöördub homme hommikul Valgamaal tuul loodesse ja põhja ning ulatub puhanguti 15 m/s. Sajab lund ja tuiskab. Liiklustingimused on halvad.

Esimese taseme hoiatuse andis ilmateenistus homseks veel Rapla-, Järva-, Viljandi-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Ida-Virumaale. Teise taseme ehk veelgi tõsisema hoiatuse andis ilmateenistus Pärnu-, Lääne-, Harju-, Saare- ja Hiiumaale.

Transpordiamet soovitab taoliste ilmaoludega liiklemist võimalusel vältida. Tugevad tuuleiilid tähendavad lisaks pinnatuisule ka teele langevaid puid ja oksi, mistõttu tuleb olla eriti tähelepanelik.

Samuti palub amet liiklejatel arvestada, et teeolud on ka märtsis talvised ning veel ei tasu talverehve vahetada suverehvide vastu.

Liiklejatelt ootab amet infot teeolude kohta telefonil 1247.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles