Ehitaja valis omakandimeest

Mati Määrits
, reporter
Copy
Janar Kruuda valimas.
Janar Kruuda valimas. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Vastse-Kuuste kultuurimajas täna hommikul valimas käinud Janar Kruuda lausus, et tema valiku puhul osutuks määravaks erakond ning seejärel kandidaat.

«Jääme omade juurde,» vastas ta küsimusele, kas kandidaat on kodukandist või kaugemalt. Vahetult oma soosikuga Kruusa siiski kohtunud ei ole.

Vaid oma esimestel valimistel hääletas mees teise erakonna poolt, misjärel on jäänud kindlaks ühele ja ainsale.

Küsimusele, kes saab peaministriks, kostis ehitajast valija: «Arvan, et saab Kaja (Kallas – M.M.), aga loodan, et ei saa.»

Valimisjaoskonna staažikate liikmete Liia Sule, Kersti Rammo, Irina Retkova ja Kai Tageli sõnutsi astus esimene valija – mees – uksest sisse viis minutit pärast üheksat. Varasemate aastate kogemus ütleb, et mõni tuleb õhtul ka vahetult enne kaheksat.

Jaoskonnakomisjoni esimehe Liia Sule ütlusel osales eelhääletusel 74 inimest, kellele täna lisandus esimese tunniga 16. Valimiskasti on koju tellinud neli inimest, aga soovi saab avaldada kella 14ni.

Kai Tagel uskus, et päeva jooksul tuleb valima sadakond inimest. «Aga kui tuleb 200?» küsis Irina Retkova. «Siis häbenen, vastas Tagel.»

Kui kella kümne paiku olid hääletusruumis vaid komisjoni liikmed ja ajakirjanik, siis veerand tundi hiljem oli tuba rahvast täis.

Vastse-Kuuste jaoskonnakomisjoni staažikad liikmed Kersti Rammo, Irina Retkova, Kai Tagel ja uustulnukas Gerti Karilaid-Vidder.
Vastse-Kuuste jaoskonnakomisjoni staažikad liikmed Kersti Rammo, Irina Retkova, Kai Tagel ja uustulnukas Gerti Karilaid-Vidder. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles