VIDEOLUGU ⟩ Räpina elanik: ükskord me päästame Eesti Tallinna ülbusest niikuinii

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Räpina valla elanik Kalle Mälberg leiab, et võimu juurde on vaja muutuste tuuli.
Räpina valla elanik Kalle Mälberg leiab, et võimu juurde on vaja muutuste tuuli. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti PM/Scanpix Baltics

Kagu-Eesti valimisringkonnas oodatakse pühapäeval EKRE võitu, mis on Räpina vallas elava Kalle Mälbergi (74) sõnul siinsete inimeste vastus Tallinnast lähtuvale ülbusele ja ignorantsile.

«Ei saa öelda, et Eesti oleks lõhestunud. Eesti on lihtsalt Eesti moodi,» ütles Räpinas valimiskasti juures oma valiku teinud Mälberg. «See valimiskampaania, kui nii võib öelda, on tema enese nägu ehk me oleme niikaugele arenenud, et pool rahvast elab Tallinnas ja arvab, et see on see maailma tipp ja ülejäänud rahvas elab siis kusagil mujal. Ma võin seda vabalt öelda, sest ma olen olnud 25 aastat tallinlane ja umbes samapalju ka siin külamees – ma tunnen mõlemat poolt.»

«Aga noh,» jätkas Mälberg, «Tallinn on muutunud eriliselt tallinistlikuks: sõidame Nursipallu ja ütleme, et me tahame seda [polügooni] teha ja teist üle sõita. Siis teised sõidavad kusagil Letipeale ja ütlevad, et siia tuleb tuumajaam ja kolmas ehitab mingisuguse mõttetu kai ehk siis ressurssi on metsikult käes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles