Õpetajate protest juhtis Valga valla tähelepanu ebavõrdsetele lisatasudele

Tiit Loim
, reporter
Copy
Raske rahalise seisu tõttu jäeti Valga vallas esialgu ära preemiate maksmine, mis tekitas Valga põhikooli kollektiivis pettumust. Tasusid lisaülesannete eest õpetajatele küll jätkuvalt makstakse, ent vallajuhtide hinnangul vajab see süsteem korrastamist.
Raske rahalise seisu tõttu jäeti Valga vallas esialgu ära preemiate maksmine, mis tekitas Valga põhikooli kollektiivis pettumust. Tasusid lisaülesannete eest õpetajatele küll jätkuvalt makstakse, ent vallajuhtide hinnangul vajab see süsteem korrastamist. Foto: Arvo Meeks

Valga põhikooli õpetajate hulgas tekitas hiljuti ärevust kuuldus, et vallavalitsus plaanib keelata lisatasude maksmise. Seda plaani siiski pole, küll püüab vald lähikuudel luua ühtlustatud süsteemi, mis kõiki hallatavate asutuste töötajaid võrdselt kohtleks.

Vallavanem Monika Rogen­baumi hinnangul puuduvad praegu põhikoolide lisatasude maksmise korras ühtsed põhimõtted ja süsteemi ei saa pidada läbipaistvaks. Selle avastuseni viis õpetajate protest mõni aeg tagasi teatavaks saanud valla töötajate preemiate ärajätmise vastu, mille järel vallajuhid asusid ka lisatasustamise teemat lähemalt uurima.

«Näiteks on mõningatel juhtudel tasu klassijuhatamise eest makstud kontakttundide koormuse arvestuses – 23 kontakttunnist on arvestatud neli klassijuhataja tööks –, kuid selle eest on määratud ka eraldi lisatasu. Samas ei tundu olevat õiglane ja põhjendatud nende õpetajate töötasu, kes annavad näiteks 29 kontakttundi nädalas ja saavad 23 kontakttunni eest tunnihinna 19 eurot, samas kuue tunni hinnaks on neile määratud 12 eurot,» lausus Rogenbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles