Võru kesklinna hooned saavad renoveerimisabi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võru kesklinna hoonete remondi pilootprojekti meeskonda kuuluvad linnamajanduse osakonna juhataja Tauno Asi ja peaarhitekt Diana Vene. Nende selja taha jääv tühi maja aadressil Liiva 19 saab lähiaastatel loodetavasti uue hingamise.
Võru kesklinna hoonete remondi pilootprojekti meeskonda kuuluvad linnamajanduse osakonna juhataja Tauno Asi ja peaarhitekt Diana Vene. Nende selja taha jääv tühi maja aadressil Liiva 19 saab lähiaastatel loodetavasti uue hingamise. Foto: Arvo Meeks

Välja on valitud hooned, mis pääsevad Võru kodukonna hüppe õpilaborisse. Kesklinna majade omanikud saavad ekspertide grupilt nõu, kuidas need hooned parimal moel renoveerida. Projekteerimiseks saab seejuures küsida kuni 20 000 eurot toetust.

Konkurss õpilabaorisse leidis aset eelmisel aastal. Praegu teevad Taltechi (Tallinna tehnikaülikooli), Eesti kunstiakadeemia ja Tartu regiooni energiaagentuuri ning muinsuskaitseameti eksperdid arvutusi ja otsivad optimaalseid lahendusi, et muinsuskaitse nõudeid järgides hoonetes energiat säästa.

«Need kodud ja omanike kogukond hakkavad koos otsima lahendusi, mis sobiksid ajalooliste hoonete renoveerimiseks, nii et ühtlasi oleks tagatud energiasääst,» rääkis Võru linnavalitsuse arendusjuht Tiina Hallimäe. Eesmärk on saavutada hoonete peale kokku 60 protsenti energiasäästu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles