Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Näitus Valga keskväljakul
Näitus Valga keskväljakul Foto: Valga vallavalitsus

Valga keskväljakul on näitus

Telliskivi Loomelinnak tõi Valga keskväljakule Kolme Puu galeriist pärit näituse «Peidus monumendid».

Termini «monument» juurest viivad etümoloogilised rajad nii kreeka kui ladina keelte ürgallikateni, kus väljend tähistab mälu ja mäletamist. Kui monumendi vanimast ja rangemast tähendusest pisut eemale tüürida, avaneb termini otsatu ja küütlev, põnev ja mitmekesine avavesi.

Näitus oli osa Telliskivi Loomelinnaku algatatud kunstifestivalist «Ma ei saa aru». LEPM


Otepää vald otsib medalikandidaate

Otepää vallavalitsus kuulutas välja konkursi valla medali väljaandmiseks.

Medal antakse füüsilisele isikule austusavaldusena silmapaistvate saavutuste eest. Otepää medal on valgevasest, hõbetatud ja oksüdeeritud. Selle andmise otsustab vallavalitsus. Valla medal antakse üle Otepää linna 87. aastapäeva kontserdil 1. aprillil.

Avaldus põhjenduse ja elulooliste andmetega tuleb esitada 20. märtsiks vallavalitsusele e-posti või postiaadressil. LEPM

Vald toetab erateede remondi- ja ehitustöid

Aprilli lõpuni on avatud Tõrva valla erateede remondi- ja ehitustööde toetuse taotlusvoor, mille eesmärk on toetada erateede omanikke teede seisukorra parandamisel.

Toetuse suurus on kuni 50 protsenti tööde maksumusest, kuid mitte rohkem kui 600 eurot ühe eratee kohta aastas. Toetust saab taotleda isik, kelle elukoht rahvastikuregistri andmetel või asukoht äriregistri andmetel on Tõrva vald ja kes omab valla haldusterritooriumil erateed või kasutab erateed lepingu või teeservituudi alusel.

Tänavu saavad toetust ainult need, kes varem pole erateede olukorra parandamiseks toetust saanud, seega korduvtaotlejate taotlusi sel korral ei rahuldata. LEPM

Valga vald sai uue keskkonnaspetsialisti

Keskkonnateemalistes küsimustes on Valga vallas 6. märtsist võimalik pöörduda uue keskkonnaspetsialisti Madis Mummi poole.

Mumm on lõpetanud Eesti maaülikooli, kus ta sai magistrikraadi rakendusbioloogia erialal. Talle on oluline lüüa ninanipsu levinud arvamusele, et ametnikud on aeglased ega aita inimesi.

Vabal ajal tegeleb keskkonnaspetsialist loodusfotograafia ja trikirattasõiduga. Seda siis, kui kahe lapse kõrvalt aega üle jääb. LEPM

Valga valla keskkonnaspetsialist Madis Mumm
Valga valla keskkonnaspetsialist Madis Mumm Foto: Valga Vallavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles