Koroonajuhtude arv kerkis nädalaga 37%

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Viirusnakkustesse haigestumine langussuunda ei näita.
Viirusnakkustesse haigestumine langussuunda ei näita. Foto: Sander Ilvest

Eelmisel nädalal haigestus Eestis ägedatesse ülemiste hingamisteede nakkustesse 3336 inimest, kellest 36,1% olid lapsed. Kokku registreeriti 353 gripi haigusjuhtu ning COVID-19 juhtumeid lisandus 1308.

Ägedate ülemiste hingamisteede ehk respiratoorsete nakkuste valimipõhise uuringu põhjal saab haigestumuse intensiivsust hinnata keskmiseks ning gripi ja SARS-CoV-2 viiruste levikut laialdaseks. 56,3% proovidest osutus positiivseks gripilaadsete viiruste suhtes. A-gripiviiruse osakaal moodustab 18,8%, B-gripiviiruse ja rinoviiruse osakaal moodustab võrdselt 12,5%.

Terviseameti andmetel püsib grippi haigestumus stabiilsena ning 41% haigestunutest olid lapsed vanuses kuni 15 eluaastat. Haigestunute arv kasvas kuni nelja-aastaste laste seas, kerkides 22% võrra.

Esialgsetel andmetel viibis eelmisel nädalal Eestis gripi tõttu haiglaravil 24 patsienti, nädal varem oli neid 16. Täpsustatud andmeil hospitaliseeriti nädalaga 32 inimest. Haiglaravile jõudis senisest enam patsiente vanemaealiste ja tööealiste inimeste seast.

Sel hooajal on Eestis gripi tõttu surnud 16 inimest vanuses 13-91 eluaastat. Üks inimene oli väidetavalt eelnevalt terve, teised lahkunud kuulusid riskirühmadesse vanuse või raskete krooniliste haiguste tõttu.

Eelmise nädalaga võrreldes suurenes registreeritud COVID-19 haigusjuhtude üldarv 37,1%. Positiivsete testide osakaal oli 10,3%, nädal varem oli see 7,7%. Koroonaviiruse tõttu hospitaliseeriti 120 inimest. Eelmise nädalaga võrreldes vähenes haiglaravi vajanud inimeste arv 18%.

Arvestades lõppenud koolivaheaega võib oodata järgmisel nädalal nii gripi kui SARS-CoV-2 viirustega seoses haigestumise ja hospitaliseerimise aeglast kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles