Laskesuusatamise föderatsiooni peasekretäri ametisse asub Mihkel Joosing

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mihkel Joosing asub uuele positsioonile aprillis.
Mihkel Joosing asub uuele positsioonile aprillis. Foto: Greta Külvet/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni (ELSF) peasekretäri ametis alustab aprillist tööd Mihkel Joosing.

Föderatsiooni presidendi Tarmo Kärsna sõnul sai uue peasekretäri valimisel määravaks Joosingu pikaajaline spordiorganisatsiooni juhtimise ja rahvusvahelise koostöö kogemus. Samuti on Joosing olnud laskesuusatamises tegev nii sportlase kui treenerina ning aidanud koostada treenerite koolitusprogramme.

«Mihklil on laskesuusatamise ja spordijuhtimise alal väga mitmetahuline kogemus. Selline pagas on väga hea, et peasekretäri ametis alustada,» ütles eesootava juhivahetuse kohta Kärsna.

Laskesuusatamine on olnud juba noorest east Mihkel Joosingu elu lahutamatu osa.

«Sportlase, treeneri ja korraldajana olen näinud ala võimalusi ning kitsakohti. Peasekretäri ametikoha pakkumise otsustasin vastu võtta sellepärast, et see on mulle väga südamelähedane töö,» ütles Joosing. «Minu suurim väljakutse on leida võimalusi, kuidas ELSF organisatsioonina saaks kõigile osapooltele veel paremaks partneriks. Tuleb luua lahendusi, et laskesuusatamine oleks Eestis jätkusuutlik, arenev ja tulemuslik talispordiala.»

Peasekretäri ametist lahkuv võrumaalane Hillar Zahkna jääb alaliiduga tihedalt seotuks. «Hillar jätkab ELSFi juhatuses ja suunab lähiaastatel fookuse Eestis toimuvate rahvusvaheliste laskesuusatamise võistluste korraldamisele,» ütles Kärsna.

2024. aastal ootavad Otepääl ees noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused, 2025. aastal IBU karikasarja finaaletapid, 2026. aastal maailmakarika etapp ja 2027. aastal maailmameistrivõistlused.

«Märkimata ei saa jätta ka klubi Võru Biathlon, mille üks eestvedajatest on Hillar Zahkna ning kus sirgub mitmeid andekaid sportlasi,» lisas Kärsna senise peasekretäri suurt tööd tunnustades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles