Eesti koondis jäi võõrsil Iisraelile alla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sajaprotsenilise resultatiivsusega Mait Patrail
Sajaprotsenilise resultatiivsusega Mait Patrail Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Eesti käsipallikoondis kaotas Tel Avivis peetud 2024. aasta Euroopa meistrivõistluste kvalifikatsiooni korduskohtumises Iisraelile.

Neljandaks minutiks olid Eesti mängumehed kolm-null ees, kuid kaheksandaks minutiks Iisrael viigistas. Vastupidiselt avakohtumisele, kui Eesti stabiilselt kolme väravaga juhtis, sai Iisrael sel korral sisse edumaa – 16. minutil oli skoor 10: 5 ja 20. minutiks 11: 9. Mihkel Lõpu ja põlvalase Henri Sillaste juhtimisel võitles Eesti end kaheväravalise kaotusseisu peale ning esimese poolaja lõpuks oli seis 15: 13 võõrustajate kasuks.

Teisel poolajal vajus Eesti koondis tagasi sügavamale kaotusesse, kui neljane vahe 34. minutil sisse tuli. 53. minutil tärkas Eesti lootus, kui Sillaste tegi seisuks 25: 22 ning teine Põlvast pärit mängumees Mait Patrail lisas kolm väravat. Kolm minutit enne matši lõppu vähendas Lõpp vahe ühe värava peale. Lõppresultaadiks kujunes 29: 27 Iisraelile.

Resultatiivseim skooritegija oli Mait Patrail, kes sai kirja kuus tabamust kuuest viskest. Viis väravat viskas Henri Sillaste.

«Me oleks pidanud rohkem sisse viskama. Esimene poolaeg minu arust öeldi meile, et kümme korda panime pihta ja ütleme, et sellised sajaprotsendilised olukorrad… siis ei saagi mängu võita. Võitlesime ilusti tagasi, alustasime jällegi väga hästi, aga vastased tegid mängu ära,» kommenteeris Patrail kohtumist.

«Rahul ei ole, sest vastasmeeskond viskas võõrsil rohkem väravaid, seega oleme alagrupis praegu viimasel kohal. Kahju. Ei suutnud kaitses ka lõpuks pidama saada. Oleks vähe targemini pidanud mängima. Liiga palju praaki,» lisas Patrail.

Eestit ootavad ees veel kaks mängu aprillis, kui 27. aprillil minnakse kodus kokku Tšehhiga ja 30. aprillil Reykjavíkis Islandiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles