Tänavu püüab Eesti parima toiduaine tiitlit 137 eestimaist toodet 50 ettevõttelt. Konkursil osaleb 25 suurettevõtet kokku 87 tootega ning 25 väikest piirkondlikku tegijat 50 tootega.
Parimaks pürgib 137 eestimaist toodet (1)
«Seekord on ettevõtete ja toodete arvukus konkursil eelmistest aastatest mõnevõrra tagasihoidlikum. Positiivne on aga, et uute toodete valik on uhke ja põnev,» ütles toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Lõuna-Eestist konkureerib neli tootjat, neist kolm Võrumaalt. Veinimäe OÜ on esitanud konkursile toote nimega Sulbi Roosa. Nopri Talumeierei OÜ-lt on võistlusletil Vanamehe Šuitšune Gouda, Gouda Jalapeno ja toorjuustu-mangodessert. Säsi Pruulikoda OÜ aga tõi võistlema Sidruni ja Ingveri Kombucha, Mango Kombucha ja Vaarika Kombucha.
Valgamaalt on konkureerimas Murimäe Vein OÜ toodetud Cydonia-ebaküdoonia vahuvein.
Tootegruppide võitjad selgitatakse degustatsioonide käigus välja 23.–24. märtsil, kuldmärgiste saajad selguvad 4. aprillil. Väikeettevõtete tooteid tunnustatakse ja piirkondlikke kuldmärke jagatakse 30. märtsil.
Parimad toiduained kuulutatakse välja 18. aprillil toiduainetööstuse aastakonverentsil.