Kauksilased üritavad oma kooli päästa

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ragner Lõbu veendumusel on Kauksi piirkonna elanikel kodulähedast kooli vaja.
Ragner Lõbu veendumusel on Kauksi piirkonna elanikel kodulähedast kooli vaja. Foto: Arvo Meeks

Kauksi põhikooli lastevanemad ja õpetajad ei taha kooli sulgemisega leppida ning esitasid Põlva vallavolikogule omapoolse kompromissettepaneku.

Selle kohaselt võiks kool muutuda 6-klassiliseks ning samasse hoonesse saaks tuua ka Kauksi külakeskuses asuva lasteaiarühma ja raamatukogu. «Loodetavasti aitab volikogu positiivne otsus muuta koolielu stabiilsemaks ja lastevanematel tekib kindlustunne, et Kauksi lähistel tasub elada ning noortel peredel siia elama tulla. Kindlasti aitaks selline lahendus ka valla hariduskulusid kokku hoida,» seisab pöördumises.

Küsimusele, miks ärgati alles enne volikogu otsustavat hääletust, kostis pöördujate eestkõneleja Ragner Lõbu: «Lootsime, et vald pakub ise mõne lahenduse välja. Aga kui saime selgeks, et omavalitsuse ainuke soov on kool kinni panna, pakkusimegi välja kompromissi. Meie mõte on minna kokkuhoiupoliitikaga kaasa, koondades kõik Kauksile vajalikud asutused – kool, lasteaed, raamatukogu – ühte hoonesse. Külakeskuse maja aga võiks vald müüki panna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles