Hurda-auhinnad leiavad omanikud

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullu sai ühe preemiatest Krista Sildoja.
Mullu sai ühe preemiatest Krista Sildoja. Foto: Kristjan Teedema

Püüdes jäädvustada meie ärkamisaja sümboli, rahvaluule- ja keeleteadlase Jakob Hurda (1839–1907) mälestust ning ergutada rahvuskultuurialast tegevust, annab Jakob Hurda nimeline Põlva rahvahariduse selts 23. juulil 32. korda välja Jakob Hurda rahvuskultuuri auhinnad.

Auhinnad määratakse eriliste teenete või kestva viljaka tegevuse eest Eesti rahvuskultuuri viljelemisel, arendamisel ja jäädvustamisel ning järjepidevuse kindlustamisel.

Vastavalt statuudile antakse igal aastal välja kaks auhinda: üks ülevabariigiliselt ja teine Põlvamaal oma tegevusega silmapaistnud isikule. Mullu said preemia Krista Sildoja Põlvamaalt ja Maidi-Maria Tammik Võrumaalt.

Auhinna suurus laureaadile on 1000 eurot.

Kandidaate võivad esitada kõik juriidilised või füüsilised isikud. Selleks tuleb 23. aprilliks saata Jakob Hurda nimelisele Põlva rahvahariduse seltsile posti või e-posti teel vabas vormis esildis. Selles peavad olema kandidaadi rahvuskultuurialase tegevuse kokkuvõte, auhinna esitamise põhjendus, nimetatud viimase viie aasta jooksul saadud suuremad preemiad ja auhinnad ning ära toodud andmed kandidaadi kohta: elukoht, telefon ja e-post.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles