Koolides lõppesid rahuloluküsitlused (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Küsitlused viidi läbi pea pooles tuhandes koolis. Foto on illustratiivne.
Küsitlused viidi läbi pea pooles tuhandes koolis. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Üldhariduskoolides lõppesid rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlused, kuhu pea 500 koolist üle Eesti oli kaasatud ligi 40 000 õpilast.

Küsitluses oodati osalema 4., 8. ja 11. klassi õpilasi ning kõiki täiskasvanute gümnaasiumite õppureid. Lisaks viiakse kevadel läbi rahuloluküsitlused ka kutseõppeasutuste õppijate seas, seal kestab andmekogumine 13. märtsist 9. aprillini.

Küsitlustes osalenud haridusasutused saavad oma tulemuste kohta tagasisidet õppeaasta lõpuks. Kogutud infot on võimalik õppeasutusel kasutada oma seniste tegevuste analüüsimiseks ja parendustegevuste kavandamiseks. Tagasisidet antakse iga sihtrühma kohta, kuhu kuulub vähemalt viis vastajat.

Haridus- ja noorteamet viib rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlusi sellisel kujul läbi seitsmendat korda. Õpilasi küsitletakse igal aastal, õpetajaid ja lastevanemaid üle kolme aasta.

Küsitlused on elektroonsed ja igale osalevale koolile on edastatud läbiviimise juhend ja koolipõhised veebilingid, mille edastab kool küsitluses osalevate sihtrühmadele. Küsimustikke on kõigil võimalik täita nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Rahulolu- ja koolikeskkonna küsitlusi korraldab haridus- ja noorteamet koos haridus- ja teadusministeeriumiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles