Võrru rajatav IT-kool ootab peatset stardipauku

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Võru linnavolikogu esimees Anti Haugas (paremal) ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots seisavad parasjagu endise pangamaja pööningul, kuhu plaanis ehitada avar õppeklass.
Võru linnavolikogu esimees Anti Haugas (paremal) ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots seisavad parasjagu endise pangamaja pööningul, kuhu plaanis ehitada avar õppeklass. Foto: Arvo Meeks

Võru IT-kooli kood/Võru tulevaseks asukohaks planeeritakse Võru keskväljaku ääres paikneva endise pangahoone katusealuseid ruume, mis kavas eelnevalt korda teha. Esimeseks õppeaastaks otsitakse koolile aga asenduspinda.

«Praegu on kõige olulisem allkirjastada heade kavatsuste kokkulepe, et kool saaks järgmisel aastal tegevust alustada,» rääkis projekti üks eestvedaja Anti Haugas, kelle sõnul käib samaaegselt ka koolimaja ruumide ehitusprojekti ning toetusprojekti koostamine. «Soovime, et kõik Võrumaa omavalitsused paneksid kokkuleppele oma käe alla.»

Haugase sõnul on selleks juba nõusoleku andnud Võru linn ning Antsla ja Setomaa vald, leppega peab veel minema Võru ja Rõuge vallavolikogusse. «Kokkuleppe allkirjastamine ei tähenda omavalitsustele veel rahaliste kohustuste võtmist,» täpsustas Haugas, kes juhib ka Võru linnavolikogu ning valiti äsja riigikogusse. «Omafinantseering sõltub sellest, kui palju meil õnnestub kaasata kooli käimalükkamisel toetusmeetme raha. Eeldusel, et saame toetust, algab õpe jaanuaris ning õpilaste vastuvõtt juba sel aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles