Punase Risti Valgamaa selts valis uue juhatuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Punane Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht (vasakult) ja juhatuse liikmed Miranda Tiivel, Maanus Vene, Tiivi Rüütel ja Ringo Saar.
Punane Risti Valgamaa seltsi koordinaator Hele Heletäht (vasakult) ja juhatuse liikmed Miranda Tiivel, Maanus Vene, Tiivi Rüütel ja Ringo Saar. Foto: Eesti Punane Rist

Eesti Punase Risti Valgamaa selts valis üldkoosolekul endale uue viieliikmelise juhatuse. Selle esimeheks kinnitati Tiivi Rüütel, aseesimeesteks Maanus Vene ja Ringo Saar ning veel kuuluvad juhatusse Miranda Tiivel ja Kersti Piir, andis teada seltsi koordinaator Hele Heletäht.

Valgamaa selts on praegu 54-liikmeline, üldkogu koosolekul hääletas neist 35 liiget. Seltsi üldkogu aruande-valimiskoosolek toimub iga nelja aasta tagant ning sellega lõpevad ka möödunud korral valitud juhatuse volitused.

Seltsi liikmed tänasid senist juhatust ja pikaaegset juhatuse esimeest südamega tehtud töö eest. Udo Reinsalu vedas juhatust neljas koosseisus kokku viisteist aastat. Liikmetena andsid oma panuse Ester Kukk, Piia Künnapuu, Tarmo Rosenberg, Leili Saluveer, Alar Roop ja Linda Oks.

Pikema ülevaate Punase Risti tegevusest Valgas enne Teist maailmasõda tegi Kalev Härk. «Välja toodi palju uut, seni üldsusele teadmata teavet. Selgus, et esimest korda on Valgas Punase Risti tegevust mainitud juba 1900. aastal, mil koguti rahvapeol selle tegevuse heaks annetusi,» rääkis Hele Heletäht.

Muusikalise vahepala pakkus Lisette Lee, kes oli ka üldkogu koosoleku juhataja rollis.

Samas valiti ka delegaadid Eesti Punase Risti erakorralisele kongressile, mis leiab aset 31. märtsil Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles