GALERII ⟩ Kultuuripealinn peatus ja jäi Põlvasse

Copy

Põlvalased said reede õhtul tunda tulevase Euroopa kultuuripealinna hõngu, sest just sealses kultuurikeskuses ja selle esisel hõigati välja Tartu 2024 programmi olulisemad sündmused Lõuna-Eestis.

Kohal olid publiku ette jõudva 27 ettevõtmise eestvedajad, kes pärast väljahõikamist ja tänamist tegid linoollõike ühisteosele “Tagurpidi Eesti”.

Nii näiteks avab 2024. aasta augusti viimasel laupäeval uksed Linda rahvamaja. Kolmeosalisel rahvapeol kohtuvad Eesti pärimuskultuur ja aegumatud lööklaulud ning lauad on lookas 1980ndate lemmiktoitudest. Taaselustub Linda rahvamaja traditsiooniline lõikuspidu, kus peetakse kiidukõnesid olnud aegadele ning mekitakse muu hulgas kohalikku kana ja kala ning veinivabriku „Linda nektar” toodangut. Läbi astuvad mitmed kuulsused. Rahvamaja ümbritseval Väike-Boose järvel aga rullub lahti piirkonna kultuurilugu. Pärimuslaulu ning heli- ja valgusinstallatsiooni koosmõjul saavad peolised osa maailma loomisest. Loo keskmes on kana, kes haub muna, millest koorub Linda rahvamaja sümbol – kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles