Tunnustusauhind «Lastega ja lastele» ootab kandidaate

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise teatel peab omavalitsus tegutsema seaduse alusel – nii nagu ütleb põhiseadus.
Õiguskantsler Ülle Madise teatel peab omavalitsus tegutsema seaduse alusel – nii nagu ütleb põhiseadus. Foto: Madis Veltman

Õiguskantsleri kantselei ootab kandidaate tunnustusauhinnale «Lastega ja lastele», et tõsta esile neid, kes teevad Eestis laste ja noorte elu paremaks.

Kandidaate saab esitada 10. aprillini. Selleks tuleb õiguskantsleri kodulehel avaldatud vormile kirjutada tunnustust vääriva inimese või organisatsiooni nimi ning lisada lühike põhjendus, miks esitate auhinnale selle kandidaadi.

Auhinda antakse välja juba kümnendat korda. President ja õiguskantsler kuulutavad laureaadid välja lastekaitsepäeval, 1. juunil.

Auhindu jagatakse kolmes kategoorias: «Lapse suur tegu», «Muutuste looja» ja elutööpreemia. Peale selle tunnustab lastest ja noortest koosnev komisjon üht auhinnale esitatud kandidaati, kelle tegevust nad ise kõige silmapaistvamaks peavad.

«Lapsepõlves kogetu kujundab inimese eluteed rohkem kui vahel arvatakse,» ütles õiguskantsler Ülle Madise. «Kümme aastat oleme ühiselt tunnustanud neid, kes aitavad lastel kasvada headeks inimesteks, luua ilusaid hetki ja rõõmu ning ületada raskusi. Õpetaja, kasvataja, arst, treener, huviringi juhendaja, tugiisik, lastekaitsetöötaja, ajakirjanik, näitleja, kirjanik, kunstnik, pühendunud eakaaslane – neid, kes lisaks oma pereringile lapsi toetavad ja suunavad on eri elualadel. Märgakem ja tänagem neid.»

Lastekaitse liidu juhataja Varje Ojala ütles, et meie hulgas on inimesi, kes oma tegevusega aitavad luua helgemat, turvalisemat ja täisväärtuslikumat lapsepõlve.

«Meie hulgas on inimesi, kes panustavad laste heaolusse südamega ja järjekindlalt, leides lahendusi lapsi puudutavate kitsaskohtade lahendamiseks, tegutsedes lastega koos ja laste jaoks, luues lastele väärtuslikke võimalusi, pakkudes neile toetust ja olles ise eeskujuks,» rääkis Ojala. «Meie hulgas on inimesi, kes teevad laste ja noorte heaks rohkem kui neilt oodatakse, kes muudavad laste elusid. Kutsume üles selliseid inimesi märkama ja neid kandidaadina tunnustusauhinnale esitama.»

Tunnustusauhinna statuudi ja seniste laureaatide kohta leiab teavet õiguskantsleri kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles