Võru vallas sattusid elumajad ohtu

LEPM
Copy
Päästjad kastsid ohtliku lõkke veega üle.
Päästjad kastsid ohtliku lõkke veega üle. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Võru vallas Tagakülas sattusid läinud reedel tuulega lõkkest lendunud sädemetest ohtu elumajad.

17. märtsil kell 19.38 teatati häirekeskusele, et Võru vallas Tagakülas ohustavad tuulega lõkkest lendavad sädemed lähedal asuvaid elumaju. Päästjad kastsid ohtliku lõkke veega üle.

Päästeameti hoiatab, et lõkke ohutuse süütaja vastutab selle eest, et tuli ümbrisele ei leviks. Lõkkepõletaja peab jälgima, et tuul hoonete või metsa poole ei puhuks. Tugeva tuulega on parem lõkkepõletamisest hoiduda.

19. märtsil kell 15.37 käisid päästjad Valga linnas Lohu tänaval kustutamas heinamaale tehtud lõket, millesse olid visatud kaks vana ust. Inimesi lõkke juurest ei leitud. Päästjad hoiatavad, et lõke pole koht, kus vabaneda jäätmetest. Lõkkes tohib põletada ainult värvimata ja immutamata puitu, loodusjäätmeid, paberit ja pappi.

Nädalavahetusel leidsid Lõuna-Eestis aset esimesed kulupõlengud. Päästjad hoiatavad, et kulupõletamine ja kuivanud looduse süütamine on seadusega keelatud ning tuleohtlik tegevus. Iga lõkkepõletaja peab tagama, et tuli loodusesse või hoonetele ei leviks. Selleks tuleb teha lõke hoonetest eemale, arvestada tuule suuna ja tugevusega, puhastada lõkkeaseme ümbrus kuivast taimestikust ja piirata see võimalusel kivide või mullaga. Põlevat lõket tuleb valvata ning hoida käepärast esmased kustutuvahendid – näiteks käsikustutid, ämbrid veega või survestatud veevoolik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles