Ootamatused panevad tee-ehituse Valgas pausile

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallavalitsus loodab Vahtra tänavat pikendada asevallavanem Kaupo Kutsari vasakule käele jäävas suunas, kus see saaks kokku Viadukti tänavaga.
Valga vallavalitsus loodab Vahtra tänavat pikendada asevallavanem Kaupo Kutsari vasakule käele jäävas suunas, kus see saaks kokku Viadukti tänavaga. Foto: Tiit Loim

Valga vallavalitsus plaanib ehitada tänavajupi, mis võimaldaks veokid väikestelt tänavatelt eemale juhtida. See õnnestub aga vaid juhul, kui tööde maksumus ei ületa eelarvet. Paraku juhtus Tartu tänava kergliiklustee ehitusega vastupidine: tööde liiga kõrge hind lükkab need tulevikku.

Valgas jaama lähedal asuvat Vahtra tänavat on kavas pikendada Viadukti tänavani. See tähendaks, et Vahtra ja Pika tänava ristmikust viiks edasi lõik sõiduteed kohas, kus praegu on põõsastega muruplats.

Vahtra tänava pikendus peaks asevallavanem Kaupo Kutsari sõnul linna läbiva transiidi sujuvamaks tegema, vähendades veokite liiklemise vajadust väikestel tänavatel. Veokid saaksid tulevikus sõita Vahtra tänavalt otse Pikale tänavale ja mööda seda Tartu tänavale. Praegu on olukord selline, et nii mõnegi piirkonnas asuva väiksema tänava elanikud kurdavad, kuidas veoautod panevad möödasõidul majad värisema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles