Lõuna-Eesti muusikakoolide õpilased tõid koju esikohad

Mati Määrits
, reporter
Copy
Heleene Anton õpib flööti.
Heleene Anton õpib flööti. Foto: Võru muusikakool

Lõuna-Eesti muusikakoolidel, õppuritel ja nende lähedastel on põhjust rõõmustada, sest vabariikliku konkursi "Parim noor instrumentalist 2023" finaalvoorus saavutasid III vanuserühmas esikoha nii Heleene Anton,  Minna Emilia Vürst kui ka Joonatan Kirschbaum.

Võru muusikakooli direktori Piret Rips-Lauli ütlusel õpib Heleene Anton flööti lõpuklassis ja on edukalt osalenud nii vabariiklikul kui rahvusvahelisel konkursil. Kogu aeg on ta laulnud muusikakooli koorides ning mänginud flööti kooli sümfooniaorkestris.

"Heleenet iseloomustab töökus ning pühendumine valitud erialale. Aastaid on ta käinud Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis noorte talentide tulevikumuusika programmis lisateadmisi omandamas õpetaja Heili Mägi juures. Järjekindlalt ja igapäevaselt pilli harjutades on ta jõudnud tänaseks vabariigi tippmängijate hulka," iseloomustas direktor.

Heleene Antoni õpetaja on Teele Masing ning kontsertmeister Kenny Jose Salazar Pirela.

Heleenega jagas esikohta räpinlane Minna Emilia Vürst, kes õpib flööti Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis Heili Rosin-Leivategija ja Heili Mägi käe all. Nii Heleene kui ka Minna Emilia pälvisid ühtlasi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilasžürii preemia

Metsasarve õppur Joonatan Kirschbaum õpib Võru muusikakooli 6. klassis. Ta mängib kooli sümfooniaorkestris ning on aastaid käinud Tartus Heino Elleri nimelises muusikakoolis noorte talentide tulevikumuusika programmis lisateadmisi omandamas õpetaja Kaido Otsingu juures.

"Joonatan on andekas ning pühendunud muusik, kes harjutab palju metsasarve ning esindab tihti Võru muusikakooli rahvusvahelistel festivalidel ja konkurssidel," märkis Piret Rips-Laul.

Joonatan Kirschbaumi õpetaja on Jose Antonio Page Ramirez ning kontsertmeister Kenny Jose Salazar Pirela.

Joonatan Kirschbaum.
Joonatan Kirschbaum. Foto: Võru muusikakool
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles