Mitu rongi hakkab väljuma senisest varem

Mati Määrits
, reporter
Copy
Sõiduplaanil tasub uuest nädalast hoolega silma peal hoida.
Sõiduplaanil tasub uuest nädalast hoolega silma peal hoida. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Ühistranspordi kasutajatel tasub uuest nädalast hoolega sõiduplaani uurida, sest mitu rongi hakkab väljuma senisest varem, aga mõned ka hiljem.

Nii väljub Tartu – Valga rong senise 15.14 asemel 15.04, 17.23 asemel 17.29 ning 19.36 asemel 20.06. Valgast Tartusse suundub esimene rong 6.23 asemel 6.35. Senine 12.05 rong väljub varem – 11.53, tööpäeva lõpus aga jälle hiljem – 17.36 asemel 17.41.

Koidula liini rong väljub tööpäeva lõpus Tartust senisest kuus minutit hiljem – 17.25 asemel 17.31. Piirijaamast tagasi alustab raudruun sõitu senisest üheksa minutit hiljem ehk 6.23 (Põlvast 6.57, Vastse-Kuustest 7.12). Pärastlõunane rong väljub jälle senisest viis minutit varem – 15.02 (Põlvast 15.36). Nädalavahetusel jäävad hommikused väljumised samaks – Põlvast täpselt kell 8.

Nii Valga kui Koidula suunast hommikul tulles on võimalik sõitu jätkata Tallinnani (Põlva rongilt on vaja ümber istuda). Küll pikeneb kohale jõudmise aeg võrreldes varasemaga märgatavalt – kui veel sel nädalal saabutakse tööpäevadel pealinna 9.35, siis uuest nädalast 10.02.

Põhjus on raudtee remonditöödes

Sõiduplaane muudab Elron raudtee remonttööde tõttu. Muudatused puudutavad eelkõige Ida- ja Kagusuuna ronge.

«Eesti Raudtee alustab taas remonttöödega Tapa ja Aegviidu vahel, mistõttu sellel lõigul suletakse kahest teest üks. Seetõttu tuleb oluliselt muuta ka rongide liiklusgraafikut,“ sõnas Elroni müügijuht Ronnie Kongo.

Lisaks muutuvatele kellaaegadele hakkab Tartu, Narva ja Rakvere liini rongide sõiduaeg kiiruspiirangute tõttu olema senisest mõnevõrra pikem. „Mõistame, et Eesti Raudtee tööd põhjustavad meie reisijatele ebamugavusi. Püüdsime väljumisajad hoida võimalikult reisijasõbralikud, kuid arusaadavalt on meie valikud äärmiselt piiratud, sest ühte teed ei saa enam kasutada. Hea on siiski see, et tänu praegu tehtavatele töödele saavad rongid tulevikus senisest veelgi kiiremini sõita,“ märkis Kongo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles