Raadamistööd valmistavad ette Tsiatsungõlmaa lasketiiru laiendamist

LEPM
Copy
Tsiatsungõlmaal on pärast raadamist plaanis rajada täiendavad majutushooned, universaalhallid ning teedevõrgustik koos väliskommunikatsioonidega. Foto on illustratiivne.
Tsiatsungõlmaal on pärast raadamist plaanis rajada täiendavad majutushooned, universaalhallid ning teedevõrgustik koos väliskommunikatsioonidega. Foto on illustratiivne. Foto: Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus

Võrumaal Tsiatsungõlmaa lasketiiru kõrval tehakse ettevalmistusi raadamiseks ligikaudu 11 hektari suurusel alal, rajamaks kaitseväele täiendavat taristut.

Riigi kaitseinvesteeringute keskuse (RKIK) harjutusväljade portfellijuhi Elari Kalmaru ütlusel eraldas valitsus 2022. a oktoobris lisaeelarvest raha, rajamaks Lõuna-Eestisse kaitseväe üksuste (sh liitlasüksuste) kiireks vastuvõtmiseks sobilikud tingimused. "Seetõttu kavandame rajada Tsiatsungõlmaa lasketiiru kõrvale täiendavad majutushooned, universaalhallid ning teedevõrgustiku koos väliskommunikatsioonidega. Hetkel on käimas ehitushange vajaliku taristu rajamiseks, mille eeldatav lepingu sõlmimise aeg on selle aasta mais. Enne ehitustööde algust on alal planeeritud raadamine ligikaudu 11 hektari suuruselt,“ andis ta teada, lisades, et esmased olmetingimused majutuseks luuakse hiljemalt 2023. aasta lõpuks.

Asukohavalikul oli olulised kriteeriumid kaitseväe linnaku lähedus, taristu rajamise kiirus, maade ja harjutusvõimaluste olemasolu jms. Sellest tulenevalt otsustati rajada üksuste paigutamiseks vajalik taristu Tsiatsungõlmaa lasketiiru kõrvale, samale maaüksusele.

Tsiatsungõlmaa maaüksus on moodustatud 2007. aastal eesmärgiga tagada seal juba aastaid toimunud laskmiste ja riigikaitselise taktikalise väljaõppe läbiviimine. Kinnistul paiknev Tsiatsungõlmaa lasketiir asutati 2012. aastal ning pärast seda on sealset lasketiiru rekonstrueeritud ning juurde ehitatud toetavat taristut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles