Haridusreform liidab kolm Tõrva valla kooli

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tõrva vallavolikogu kinnitas haridus- ja noortevaldkonna arengukava viimase versiooni teisipäevasel istungil.
Tõrva vallavolikogu kinnitas haridus- ja noortevaldkonna arengukava viimase versiooni teisipäevasel istungil. Foto: Tiit Loim

Mitu muudatust läbinud Tõrva valla haridusasutuste reform sai teisipäeval viimaks volikogult uuel kujul rohelise tule. Algselt gümnaasiumiga ühinema pidanud põhikoolid liituvad omavahel, nii moodustub Tõrva kool.

Tõrva valla haridus- ja noortevaldkonna arengukava 2030 nägi algselt ette, et järgmisest õppeaastast muutuvad kõik valla koolid peale Tõrva gümnaasiumi kolmeklassiliseks ning põhiharidus koondub gümnaasiumi juhtimise alla. Pärast lastevanemate meelepaha ja ettepanekuid tegid vallajuhid kava leebemaks, nii et osa koole saanuks jätkata kuue-, üks üheksaklassilisena. Seejärel aga selgus, et seadusandlus ei luba gümnaasiumi, põhikooli ja lasteaeda ühtse juhtimise alla viia.

Viimati nimetatud probleemi on vallavalitsus lahendanud nii, et gümnaasium ja põhikoolid jäävad eraldiseisvaks. «Tõrva gümnaasium jääb tegutsema eraldi asutusena, Ala ja Hummuli põhikoolid liituvad Riidaja põhikooliga, mille nimetuseks saab Tõrva kool,» selgitas abivallavanem Helen Elias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles