Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võistlus stardib Valga lähistel Metsniku lasketiirus.
Võistlus stardib Valga lähistel Metsniku lasketiirus. Foto: Tiit Loim

Valga lähistel stardib luurevõistlus

Kaitseväe akadeemia korraldab reedest pühapäevani esimest korda luurevõistluse, kus neljaliikmelised meeskonnad läbivad umbes 80-kilomeetrisel teekonnal nii Valga, Otepää kui ka Tartu valda.

Kolmepäevane võistlus leiab aset Valga ja Tartu vahelisel territooriumil, kus tiimid peavad varjatult läbima umbes 80 kilomeetrit ning lahendama sealjuures mitmesuguseid militaarseid ülesandeid.

Teekond viib võistlejad erinäolisele maastikule läbi metsade ja lagendike, nii soostunud kui ka asustatud alade.

Võistlusel osalevad ajateenijate ja tegevväelaste võistkonnad kaitseväest ning kaitseliitlased Kaitseliidu malevatest.

Tiimid liiguvad maskeeritult ööpäevad läbi ning kasutavad vähesel määral imitatsioonivahendeid. Lisaks tuleb neil vältida kontakti vastutegevuse ning teiste võistkondadega.

Retk saab alguse reedel Valgamaal Metsniku lasketiirust ning lõppeb pühapäeval Tartus Raadi linnakus. LEPM

Otepää vallas on uus sotsiaaltranspordi pakkuja

Sotsiaaltransporditeenust osutab Otepää vallas märtsist hankelepingu alusel FIE Alar Unt. Teenus on mõeldud Otepää valla elanikele, kes puudest tingitud erivajaduse tõttu ei saa kasutada ühistransporti ning kelle abivajadust on hinnanud omavalitsus.

Otepää valla korraldatavat sotsiaal­transporditeenust on isikutel seega võimalik kasutada ainult sotsiaaltööspetsialisti eelneva otsuse alusel. Vähekindlustatud isikutel on võimalik teenuse maksumuse osaliseks või täielikuks hüvitamiseks esitada sotsiaaltööspetsialistile toetusetaotlus. Teenuse maksumuse hüvitamine otsustatakse lähtuvalt isiku abivajadusest.

Teiste Otepää vallas tegutsevate ja sarnaseid teenuseid pakkuvate ettevõtjate teenuseid vald ei finantseeri. LEPM

Kergliiklusteede valgustus sai uued lambid

Otepää valla kergliiklusteedel asendati 292 vana valgustit uute LED-valgustitega, andis valla kodulehel teada projektijuht Lea Ruuven.

Uued lambid said paika järgmistes lõikudel: Pühajärve tee lõigul Lipuväljak 9 kuni Mäe tänava ristmik, Tatra–Otepää–Sangaste kergliiklusteel Tehvandi staadionist Väikese Munamäeni, Sihva–Kääriku kergliiklusteel, Pühajärve spaa ja puhkekeskuse pargis ning Pühajärve tee kergliiklusteel ja maanteel. Töid tegi OÜ Kagu Elekter.

Valgustite vahetus tõi Ruveni kinnitusel endaga kaasa olulise kokkuhoiu. Kui enne oli keskmine valgustuspunkti elektriline võimsus 50–100 W, siis nüüd on see enamasti vahemikus 10–20 W.

Lisaks tagavad uued lambid parema valgustatuse ning on suurema töökindluse ja esteetilisema välimusega. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles