TTJA hoiatab probleemse automüüja eest

LEPM
Copy
Kasutatud autode müügiplats. Foto on illustreeriv.
Kasutatud autode müügiplats. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) soovitab tarbijatel hoolikalt kaaluda võimalikke ohte ja riske enne sõiduki ostmist ja vastavate lepingute sõlmimist ettevõttega Autoturg OÜ.

„Viimase kahe aasta jooksul on kaebusega Autoturg OÜ vastu pöördunud TTJA poole 48 tarbijat. On alust arvata, et kaupleja suhtes pretensioone omavate tarbijate arv on tegelikkuses oluliselt suurem. Autoturg OÜ ei ole tarbijavaidluste komisjoni poolt tarbija kasuks tehtud otsuseid täitnud ning on seetõttu lisatud tarbijavaidluste komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtjate avalikku nimekirja. Autoturg OÜ poolt on 8 täitmata komisjoni otsust,“ kommenteeris TTJA tarbijavaidluste komisjoni sekretariaadi juhataja Veiko Kopamees.

Automüüja pakub suures valikus kasutatud autosid müügiks veebilehel https://balticar.com/et. Viimane Autoturg OÜ poolt täitmata otsus on lisatud musta nimekirja 19. märtsil 2023. Otsuseid mittetäitnud kauplejad kantakse komisjoni otsuseid mittejärginud kauplejate nimekirja kuni otsuse täitmiseni, kuid mitte kauemaks kui 12 kuuks.

Tarbijad on pöördunud TTJA poole probleemidega, et on ostnud Autoturg OÜ-lt kasutatud auto, kuid peale müügilepingu sõlmimist on ostetud sõidukil tuvastatud olulised puudused, mistõttu ei saa tarbijad autot liiklusregistris registreerida või ostetud autol avalduvad koheselt probleemid, mistõttu ei ole võimalik ostetud autot kasutada.

Selleks, et vältida hilisemaid vaidlusi ja kaebuseid, soovitab amet tarbijatel kauplejalt sõiduki ostmisel arvestada eeltoodut ja kaaluda igakülgselt riske enne Autoturg OÜ’lt kasutatud sõiduki ostmist.

Amet tuletab meelde, et enne kasutatud sõiduki ostmist tuleb alati teha põhjalik eeltöö ning kontrollida müüja tausta. Täpsema info selle kohta, mida kontrollida ja millele enne tehingu sõlmimist tähelepanu pöörata, leiab TTJA kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles