Vallavalitsus parandas ammuse vea

Mati Määrits
, reporter
Copy
Ahja Nooruse 2 korterelamu.
Ahja Nooruse 2 korterelamu. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põlva vallavalitsus parandas ammuse vea, eraldades reservfondist 1343,63 eurot Ahja alevikus Nooruse tn 2 korteriühistu kodutarbijatele gaasihinna osaliseks kompenseerimiseks perioodil oktoober–detsember 2022.

Nimetatud korteriühistu kõrgetest küttearvetest kirjutas Lõuna-Eesti Postimees 16. veebruaril ilmunud artiklis "Olematu kütte eest tuleb maksta kopsakat tasu". Kirjutise ilmumise järel viitas korteriühistu endine juht Kuuno Rebane muu hulgas ebavõrdsele kohtlemisele gaasi hinna asjus.

Rebane kirjutas: "Nagu ma juba meie vestluses mainisin, siis ostab KÜ Ahja Nooruse 2 kütteks vajaliku maagaasi Põlva vallavalitsuselt. Paraku on sellega seoses ilmnenud probleem, et meile müüdava gaasi arvelt puudub rida - riigipoolne kompensatsioon. Naaberühistute (Nooruse 1 ja Nooruse 4) gaasimüüjate arvetel on selline kompensatsiooni rida olemas. Meie detsembrikuu gaasihind oli 1,66€/m³ ja jaanuaris 1,767€/m³. See on ka üks põhjustest, miks on meie küttearved ebamõistlikult suured. Põlva vallavalitsusele saadetud päringule (12.01.2023.a.) pole me adekvaatset vastust saanud. Samuti selgitab see proua Galina Saaremetsa poolt esile tõstetud asjaolu, et kuude lõikes hinnad kasvavad. Nüüd ongi lootus Teie kui uuriva ajakirjaniku peal, et ehk suudate tekkinud ebaõigluse lõpetada. Juhul kui Põlva vallavalitsus meile enammakstud summad tagastaks, saaksime teha tagasimaksed ka õnnetule pensionärile proua Galina Saaremetsale."

Toimetus pöördus selgituste saamiseks Põlva abivallavanema Arne Tilga poole ning nüüd ongi vallavalitsus otsustanud hinnavahe hüvitada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles