Õhusoe kerkib kaheksa plusskraadini

BNS
Copy
Ilm on lähinädalal muutlik.
Ilm on lähinädalal muutlik. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Rootsist saabuv madalrõhkkond toob eeloleva nädala esimeseks pooleks nii lund, lörtsi kui ka vihma, päevased õhutemperatuurid aga jäävad nulli ja pluss kaheksa kraadi vahele.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu pühapäeva pilves selgimistega ilm. Paljudes kohtades sajab vihma, Põhja-Eestis tuleb sekka ka lörtsi. Paiguti tekib udu. Puhub valdavalt lõunakaare-, Põhja-Eestis kirdetuul 2-8, saartel puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab vihma, Põhja-Eestis ka lörtsi ja lund ning on kiilasjää oht. Paiguti on udu. Puhub muutliku suunaga tuul 1-6 m/s, Põhja-Eestis kirde- ja põhjatuul 5-10, puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +5, Lõuna-Eestis kuni +8 kraadi.

Ööl vastu esmaspäeva on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma, Lääne- ja Põhja-Eestis ka lörtsi ja lund. Paiguti on udu. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, põhjarannikul puhub ida- ja kirdetuul 4-9, puhanguti 12 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi. Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab vihma ja lörtsi, Lääne- ja Põhja-Eestis ka lund. Tuul pöördub läänekaarde 3-9, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4, Ida-Eestis kuni +7 kraadi.

Teisipäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab nõrka lund ja võib udu olla. Vastu hommikut jõuab Lõuna-Eestisse tihe lume- ja lörtsisadu, mis levib üle maa põhja poole. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga, hommikul pöördub tuul põhjakaarde ja tugevneb 3-9, Lõuna-Eestis puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni -4 kraadi.

Teisipäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Sajab lund ja lörtsi, Ida-Eestis peamiselt vihma ja lörtsi, paiguti tuiskab. Sadu on mitmel pool tihe, pärastlõunal läheb lõuna poolt järk-järgult üle vihmaks. Mandril pöördub tuul itta ja kirdesse ning tugevneb 5-11, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul tugevneb põhja- ja kirdetuul 9-14, puhanguti kuni 18 m/s. Õhtul Lõuna-Eestist alates sadu lakkab, tuul pöördub lõunakaarde ja nõrgeneb veidi. Õhutemperatuur tõuseb 0 kuni +4, Ida-Eestis kuni +8 kraadini.

Kolmapäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab vihma, lörtsi ja lund, saartel võib tuisata. Puhub lõunakaaretuul 3-9, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Saarte rannikul vastu merd puhub põhja- ja loodetuul 7-13, puhanguti kuni 18 m/s. Õhutemperatuur langeb +1 kuni -4 kraadini.

Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab lund ja lörtsi, kohati ka vihma. Puhub enamasti lõunakaaretuul 2-8, puhanguti 11 m/s, saartel lääne- ja loodetuul 5-12 m/s. Vastu merd ulatuvad puhangud kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi, Kirde-Eestis võib õhutemperatuur tõusta kuni 8 soojakraadini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles