Rakvere Teater toob Põlvasse onu Vanja loo

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Laval on Velvo Väli (vasakult), Tarmo Tagamets ja Hannes Kaljujärv.
Laval on Velvo Väli (vasakult), Tarmo Tagamets ja Hannes Kaljujärv. Foto: Rakvere Teater

Põlva kultuurikeskusesse jõuab järgmise nädala kolmapäeval Rakvere Teatri etendus «Onu Vanja». Tegu on Eili Neuhausi klassikalavastusega, mis pälvinud 80. hooaja publikupreemia.

Anton Tšehhovi «Onu Vanja» tegevus toimub metsade keskel maamõisas, mida võtab vaevaks külastada haritud professor oma glamuurse noore naisega. Nende tulek ei pööra pea peale mitte ainult mõisaelanike senist elukorraldust, vaid ka nende hinged.

Lavastaja sõnul on tegemist ühe perekonna looga, mis esmapilgul tundub lihtsana, kuid Tšehhovi puhul oleks selline hinnang ennatlik. «Ta on lihtsalt nii suur meister, kes oskas tindi, paberi ja sõnadega lahti muukida või vähemalt viidata inimesele, kes oma igatsustes muutub järsku elavaks. See näitemäng on üks sügavamaid ja inimlikumaid draamatekste, mida seni olen pidanud lavastama,» ütles Neuhaus.

«See lugu räägib ka armastusest, üldinimlikest suhteprobleemidest, aga eelkõige inimesest, kes on tahtnud elada oma elu võimalikult hästi ning ühel hetkel küsib ta iseendalt, mida ta elult tahab.»

Osades on Ülle Lichtfeldt, Jaune Kimmel, Helgi Annast, Eili Neuhaus, Hannes Kaljujärv (Vanemuine), Velvo Väli, Peeter Raudsepp ja Tarmo Tagamets (külalisena).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles