Ardel püstitas Lissabonis uue tippmargi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Johanna Ardel läbis Lissabonis poolmaratoni.
Johanna Ardel läbis Lissabonis poolmaratoni. Foto: Erakogu

Selle hooaja treeningute ülesehitus ja võistluskalender on Valga vallast pärit jooksjal Johanna Ardelil valitud lähtuvalt maanteejooksu maailmameistrivõistlustest, mis toimuvad Riias 29. septembrist 1. oktoobrini, ja sinna pääsemise poolmaratoni normist.

«Aasta alguses Hispaania krossijooksu meistrivõistlustel tuli mul joosta ebaharilikes tingimustes: vihma tõttu oli enamik rajast pea põlvini ulatuva mudaga kaetud. Sealt saadud vigastus raskendas ettevalmistust. Sõltumata sellest ei muutnud me oma hooaja ava­stardi asukohta,» meenutas Ardel.

«Kõike arvesse võttes olin siiski optimistlik, sest veebruaris jooksin Hispaanias San Sebastianis uue kümnekilomeetrise maanteejooksu rekordi 35.49. Läksin Lissaboni poolmaratonile head tulemust jooksma, aga eelkõige teada saama, millises seisus olen,» täiendas Ardel.

«Stardipaika saamine ja kogu sealne korraldus oli mulle täielikult uudne kogemus. Starti pääsemiseks tuli sinna sõita mitu tundi varem spetsiaalse rongiga. Rongijaamast tuli kõndida umbes 15 minutit ja läbida mitu turvakontrolli, et jõuda stardialasse. Kõik kaasavõetud asjad jätsin kaugele, sest jooksjatele ei olnud ühtegi riidehoidu,» meenutas Ardel.

«Viimase turvakontrolli läbisin võistlusvormis 40 minutit enne starti ja siis üritasin läbi trügida kogu rahvamassist – umbes 15 000 jooksjat –, et pääseda esimesse sektorisse. Õnneks oli mul kaaslaseks minu treening­grupi jooksja,» jätkas ta emotsionaalselt.

«Jooksu esimene pool läks hästi ja olin plaanitud graafikus. Raskeks läks alates 16. kilomeetrist, kus tuli sein ette, nagu jooksjad ütlevad, ja tempo kukkus. Tuli kannatada, et lõpuni vastu pidada. Finiši ületasin ametliku isikliku rekordi 1.18,58 ja neljanda kohaga,» andis Ardel ülevaate. «Nüüd on vaja teha analüüs ja panna paika edaspidised plaanid tulevaks suvehooajaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles