Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sellised bussid hakkavad vurama eelkõige Tartumaa teedel, ent neid võib peagi näha ka naabermaakondades.
Sellised bussid hakkavad vurama eelkõige Tartumaa teedel, ent neid võib peagi näha ka naabermaakondades. Foto: Hansa Bussiliinid

Firma võtab üle 321 bussiliini teenindamise

Juuli alguses toob Hansa Bussiliinid AS Tartu maakonnaliinidele uhiuued keskkonnasäästlikud biodiislil sõitvad bussid ning asub teenindama 321 liini, millest mõne alguspunkt asub ka Põlva- või Valgamaal.

Tartumaa ühistranspordikeskus ja Hansa Bussiliinid AS allkirjastasid bussiliiniveo lepingu, mis kehtib viis aastat ja kolm kuud. Investeeringu maht on 10 miljonit eurot. Ettevõtte liinimaht kasvab uue lepinguga 4,4 miljonit liinikilomeetrit aastas.

Uued bussid on silmatorkavad oma kuldse värvi poolest. Lisaks muudele nüüdisaegsetele lahendustele on kümnel bussil spetsiaalsed välised jalgrattahoidjad neljale rattale.

Liinide kaugemad alguspunktid on ka näiteks Mehikoorma, Ahja ja Otepää, mistõttu saavad tööd ka nendes piirkondades elavad bussijuhid. LEPM

Mehikoormas algavad vee- ja kanalisatsioonitööd

Allkirjad sai töövõtuleping Räpina vallas asuva Mehikoorma aleviku ühisveevärgi ja -kanalisatsioonitorustike ehitustöödeks. Uued torustikud rajatakse Nurme, Kalda, Uue, Tiigi, Aia ja Väike tänava kinnistute liitumispunktideni. Nende rajamisega seonduvalt tekib mainitud tänavate kinnistutel võimalus liituda ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniteenusega.

Tänavatorustikud ehitab välja Frendit Infra OÜ. Töövõtja rajab kinnistu piirini veetoru, mis lõpeb maakraaniga, ja kanalisatsioonitoru, mis lõpeb otsa­korgiga. Kinnistute piiril või tänavaalas asuvad maakraanid ja kanalisatsiooni vaatluskaevud kuuluvad Emajõe Veevärgile ja neid tohib avada üksnes Emajõe Veevärgi loal. Ehitustööd algavad aprillis. LEPM

Räpinas tuleb noorte osaluskohvik

Räpina valla noorte osaluskohvik «Samm tulevikku» leiab aset 19. aprillil valla kultuurikeskuse saalis. Sinna on oodatud Räpina vallas elavad ja tegutsevad noored vanuses 13–26 eluaastat.

Osaluskohvikusse saab registreeruda 13. aprillini valla kodulehel.

Maailmakohviku stiilis toimuval üritusel arutletakse paljudel teemadel, mille hulgast igaüks saab registreerumisel valida endale meelepäraseimad. Teemavaldkondade nimekirjas on karjäär, sotsiaalmeedia, rahatarkus, riigikaitse, esinemisoskused, sport ja tervis, tuleviku Räpina, seksuaaltervis ja meisterdamine.

Kokku saab iga osaleja arutleda kahes laudkonnas, ühte mahub korraga kuni kaheksa noort. Kui üks laudkond saab täis, suunatakse inimene järgmisse. Info, missugustesse laudadesse arutlema keegi sattus, saadetakse igale osalejale e-postiga hiljemalt 17. aprillil. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles